Cüppeli'nin Külliyesi Lise Oldu, Villaları Yerinde
Beykoz Çavuşbaşı'nda İsmail Ağa Cemaati'nde post kavgası yapan Cüppeli Ahmet Hoca'nın Hazine'ye ait orman arazisi üzerine yaptırdığı Fetih Külliyesi ve villalar AKP'li belediyeler gözetiminde yapıldı.
O dönemde Fazilet Partili olan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek , külliyenin ve villaların yapıldığı yerin mücavir alan olduğunu, bu bölgenin belediyeye değil kaymakamlık ve jandarmaya bağlı olduğunu belirterek belediyenin sorumluluğu yokmuş gibi davranmıştı. Oysa Çavuşbaşı'ndaki diğer kaçak yapılarla ilgili yıkımları Beykoz Belediyesi yapıyordu. Aynı dönemde Beykoz Belediyesi de Kavacık'taki, yine Hazine'ye ait orman arazisi üzerine spor kompleksi yapımına başlamıştı. Olay basına yansıyınca da Süleyman Mercümek 'in ortağı olan FP'li Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek büyük bir pişkinlikle "Vatandaş Hazine arazisini işgal edince kimse sesini çıkarmıyor, ama belediye Hazine arazisini isteyince olumlu bakmıyorlar" demişti. Oysa belediye ne Hazine'den arazisini yasal yollarla istemiş, ne bölgeden sorumlu 3 No'lu Koruma Kurulu'ndan ne de Orman Bakanlığı'ndan izin almıştı. Anlaşılan Belediye Başkanı Çelikbilek, Cüppeli Ahmet Hoca'dan bu konuda feyz almıştı.
Yaklaşık 1 trilyon harcandı
Cüppeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü tarafından yaptırılan, 15 dönüm arazi içindeki Fetih Külliyesi'nin temeli 1993 yılında atıldı. Orman alanı sürekli yangınlar çıkarmak yoluyla işgal edilerek genişletildi. 1994 yılbaşında Cüppeli Ahmet Hoca, alternatif yılbaşı kutlamaları için İsmailağa Cemaati'nin üyelerini külliyenin tamamlanan zemin katında toplanmaya çağırdı. Bu toplantıya cemaatten binlerce kişi akın edince jandarma müdahale etti ve külliyenin varlığı resmi makamlarca da bilinir hale geldi.
Beykoz Çavuşbaşı'ndaki Çengeldere köyünde 20 bin kişilik cami, medrese ve Kuran kursundan oluşan Fetih adındaki dev külliye için cemaat tarafından bir trilyona yakın kaynak harcandı. SİT alanındaki kaçak külliyenin hemen karşısında, yine Cüppeli Ahmet Hoca'nın 40 adet tripleks villa inşaatı da birlikte sürdü.
28 Şubat sürecinin başladığı ilk günlerde külliye mühürlendi, ardından Milli Emlak'e devredildi. Defterdarlık külliyeyi yıkma yerine başka hizmetlerde kullanma kararı aldı. DSP azınlık hükümeti döneminde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Erdoğan Toprak, bedensel engelli sporcuların merkezi olması için Maliye Bakanlığı'ndan külliyeyi devraldı.
AKP'den engel
Bedensel engelli sporculara spor kompleksi yapılması için temel atma töreni bile yapıldı. Ancak AKP hükümetinin işbaşına gelmesinden sonra spor kompleksi olması beklenen külliyenin kapısına yine kilit vuruldu. Sonunda külliye Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildi ve lise oldu. Bu arada Cüppeli Ahmet Hoca'nın 40 tripleks villası da zengin tarikat üyelerine satıldı. Bu villaların yıkımı konusunda kimse gereğini yapmadı. Orman Bakanı, Beykoz üzerinden helikopterle geçerken bu villaları da gördü mü acaba?