Enerji tasarrufu; maliyetleri düşürmek ve çevresel etkiyi azaltmak için daha az enerji kullanmak demektir. Enerji kullanımının yüksek olduğu ticari binalarda birçok yolla enerjiden tasarruf sağlanabilir. Üstelik enerji kullanımını azaltmak, işletmelerin faaliyetlerinden kaynaklı karbon emisyonlarının azalmasına da yardımcı olacaktır. Bu nedenle ticari binalarda, enerji giderlerinin yüzde 50’sinden sorumlu olan ısıtma sistemlerini doğru seçerek, tasarruf etmek ve çevresel etkileri düşürmek mümkün.
Yüksek verimli sulu radyant panel teknolojisi ile işletmelerin enerji giderlerinin ve karbon emisyonlarının azaltılabileceğini belirten Çukurova Isı Pazarlama Müdürü Osman Ünlü, doğru ısıtma sistemi ile işletmelerin sağlayacağı avantajlara dikkat çekti:
Dünyanın en çevreci ısıtma teknolojilerinden
“Sulu radyant panel” ürün grubunun çevreci teknolojisi, işletmelerin ısıtmadan kaynaklı enerji sarfiyatından yüzde 30’lara varan oranlarda tasarruf sağlıyor. Doğaya herhangi bir zararlı gaz salınımı yapmadığı için de tüm dünyada en çevreci ısıtma teknolojilerinden biri olarak kabul ediliyor.
Maksimum konfor
Ancak ısıtmada verimlilik kadar önemli bir diğer kriter ise konfor oluyor. Yani ürün ne kadar verimli olursa olsun konfor kriterlerini sağlayamıyorsa tercih edilmiyor. Sulu radyant panel ürünlerimizin çalışma prensibi, yaşam alanlarında maksimum konfor sunuyor. Çünkü ısı transferi su ile sağlanan “sulu radyant panel”lerden çıkan ışınlar, ısı transferi hava ile sağlanan sistemlerden farklı olarak hava hareketlerinden etkilenmiyor. Doğrudan ortamdaki makinelere, insanlara ve zemine çarparak, ısı enerjisine dönüşen ışınların tüm alan içerisine eşit olarak dağılmasıyla ısıtmada maksimum konfor elde ediliyor. Bu çalışma prensibi sayesinde hissedilen sıcaklığın, gerçek sıcaklıktan fazla olması ise enerji verimliliğini yüzde 30’lara varan oranlarda artırıyor.
İşletme ve bakım avantajı
Sıcak havayla ısıtma sağlayan sistemlerden farklı olarak elektrikle çalıştırılan fanlara ihtiyaç duymayan “sulu radyant panel”lerin çalışma prensibinin kazan ve sirkülasyon pompası ile sınırlı olması da hem işletme hem de bakım maliyetleri açısından avantaj sağlıyor.
Hızlı kurulum
İşletmelere uygulamada da avantaj sağlayan “sulu radyant panel”ler, 10 bin metrekare bir tesise bir hafta veya on gün içerisinde uygulanabiliyor. Tavana monte edilen radyant paneller, çalışma sahasında ekstra yer kaplamıyor. Böylece işletmeler; enerjiden, zamandan ve yerden tasarruf sağlıyor” diyerek sözlerini tamamladı.
*
Çukurova Isı Hakkında
Çukurova Isı, 1991 yılında ısıtılması zor olan büyük ve geniş hacimler için dizayn edilmiş radyant ısıtma sistemlerinin; ithalat, pazarlama, satış ve satış sonrası hizmetlerini yürütmek amacıyla kurulmuştur.
Endüstriyel ısıtma alanında başlayan serüvenine, 2000’li yıllardan itibaren radyant ısıtıcı ve infrared ısıtıcıların üretim faaliyetlerini de ekleyen Çukurova Isı, kendi markası olan GOLDSUN ve SILVERSUN ile doğalgazlı radyant ve elektrikli infrared ısıtıcı pazarında fark yaratan çalışmalar yürütüyor.
Türkiye’de radyant ısıtma pazarında %65 pazar payı ile lider olan Çukurova Isı’nın ürün portföyünde; “borulu radyant ısıtıcılar, sıcak hava üreticileri, seramik plakalı radyant ısıtıcılar, stadyum tribün ısıtıcıları, elektrikli halojen ısıtıcılar, doğalgazlı termo-konvektörler, hava perdeleri ve seyyar radyant ısıtıcılar” yer alıyor.
Çukurova Isı; fabrika, depo, hangar, cafe, restoran, spor salonu, cami ve seralar için hem dayanıklı hem de ekonomik ve etkili ısıtma sistemleri sunuyor. Ayrıca 81 ili kapsayan geniş bayi ağı ile çözüm ortağı olduğu projelere ısıtma sistemleri konusunda keşiften projelendirmeye, satıştan, devreye alma süreçlerine kadar komple sistem çözümü sunuyor.
Çukurova Isı, Gebze’de bulunan fabrikasında, yüksek mühendislik anlayışıyla geliştirip, ileri teknolojiler ile ürettiği ısıtıcılarını, 50’den fazla ülkeye ihraç ediyor.