“Dinamikler 2006” Proje Yönetimi Ulusal Kongresi 7-8 Nisan'da İTÜ Ayazağa Kampüsü'nde



Dinamikler 2006’nın hedefi üç vektör olarak belirlendi: “Yenilikçilik, Girişimcilik ve Finans”. Kongrede, bu üç vektörün açılımında proje yönetim dinamiklerinin incelenmesi ve Türkiye’de son yıllarda gerçekleştirilen özgün, yenilikçi ve girişimci projelerin bir araya getirilmesi hedefleniyor.

İstanbul Proje Yönetim Derneği, proje yönetiminin teori ve uygulamalarını geliştirmek, proje yönetiminde uluslararası metodolojileri yaygınlaştırmak, profesyonelliği ve kaliteyi teşvik etmek amaçları doğrultusunda, kamu ve özel sektör profesyonellerini, akademisyenleri ve konuya ilgi duyan kişi ve proje organizasyonlarını, 7 - 8 Nisan 2006 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan “Dinamikler 2006” Proje Yönetimi Ulusal Kongresi'nde bir araya getirmeyi amaçlıyor.

9 panel ve 7 oturumun gerçekleşeceği kongreye aralarında Wayne Abba ve Rudolf Haggenmuller'in de bulunduğu 8 davetli konuşmacı katılacak.

Kongre Kapsamı
Ülkelerin sektörel ve ekonomik kalkınmalarında yenilikçi ve girişimci projeler büyük önem taşıyor. Küreselleşen dünyada hızla gelişen ve değişen teknolojinin etkisiyle yeni ve yenilikçi projeler gerçekleştirebilmek, proje yönetim sistemlerinin etkin kullanımını zorunlu kıldığı gibi; projelerin kısa sürede hayata geçirilmesi zorunluluğu da giderek daha fazla finansal destek ve disiplinlerarası donanıma sahip beyin gücünü gerekli kılıyor.

Yenilikçi projelerin taşıdığı belirsizlikler bilinen denenmiş iş alanlarında yapılan projelere göre daha fazla olması sonucu, bu projelerin bütçesini planlamak ve gerekli finansal kaynağı bulmak da güçleşiyor. Hükümetler, sivil toplum örgütleri, özel sektör ve üniversitelerin yenlikçi proje girişimlerine ivme kazandırmak için teknoparklar gibi ortamlar yaratmaları, yenlikçi düşünce sahiplerini desteklemek için platformlar yaratıyor. Ülke olarak bu platformların doğru gelişmesi ve yenilikçi fikirlerin desteklenmesi, ülke kalkınması için büyük önem taşıyor.

Dinamikler 2006’nın hedefi üç vektör olarak belirlendi: “Yenilikçilik, Girişimcilik ve Finans”. Kongrede, bu üç vektörün açılımında proje yönetim dinamiklerinin incelenmesi ve Türkiye’de son yıllarda gerçekleştirilen özgün, yenilikçi ve girişimci projelerin bir araya getirilmesi hedefleniyor.

Davetli konuşmacılar yanında, kongre programında yer alacak diğer kurumsal ve bireysel katılımcılar gönderdikleri makale özetleri arasından seçici kurul tarafınca belirlendi.

Kongre Konuları
Makale ve sunum temaları, aşağıda listelenen konularla sınırlı olmayıp, katılımcılar proje yönetimi kavramı altında diğer konularda yaptıkları özgün çalışmalarla da konferansa katılabiliyorlar.

Proje Yönetiminde Yenilikçilik ve Girişimcilik
Yenilikçilik ve Girişimcilikte Başarı Öyküleri
Projelerde Finans Araçları ve Yönetimi
STK Uygulamaları
AB Projeleri Uygulamaları
Ar-Ge Projeleri Uygulamaları
Teknopark Uygulamaları
Sanat ve Girişimcilik

Daha detaylı bilgi almak için: www.ipyd.org