Cordia Ses ve Akustik Danışmanlık: Cordia Pencere Sistemleri



Günümüzde birçok evde kullanılan çiftcam sistemi ısı yalıtımı için kısmen yeterli, ses yalıtımı için ise tamamen yetersizdir. Evlerimize sokaktan yansıyan gürültünün en zayıf noktaları ise pencereler… Konforlu bir hayat için evlerin en sessiz anda sahip olacağı ses seviyesi "sessizliğin sesi" olarak tabir edilen 33-34 dbA olmalı ancak birçok evde bu seviye 40-55 dbA arası tespit ediliyor. Buna sebep olan başlıca gürültü kaynakları ise; trafik, tren, uçak, insan yoğunluğu.

Mevcut çiftcamların, lamine camlarla değiştirilmesinin çözüm olmadığı artık biliniyor. Ayrıca tek cam sisteminden sadece gürültü nedeniyle çiftcam sistemine dönmek de çözüm sağlamıyor.

Konforlu bir ev ortamı için yapılması gereken ikincil bir ses yalıtım pencere sistemi. Cordia pencere sistemleri bu konuda kullanıcılarına hem maddi hem de manevi destek sağlıyor. Cordia pencere sistemlerine yapılacak yatırım, lamine cam değişiklik maliyetine yakın olmasına rağmen min +5 dbA ekstra ses yalıtımı sağlıyor, yaz ve kış ısıtma soğutma giderlerini de düşürüyor.

Cordia ayrıca iyi bir pencere ses yalıtımı için;

Tüm uygulamaların ve seçimlerin doğru yapılabilmesi için ise; mevcut ev içi gürültü seviyesinin tespit edilmesi, dış ortam  gürültü seviyesinin tespit edilmesi ve mevcut alanın incelenmesi gerekiyor.