Çocuk ve Mimarlık Kış Okulu Gerçekleştirildi



Mimarlar Odası Ankara Şubesi Çocuk Mimarlık Çalışmaları Merkezi ve Ayrancım Derneği, çocuklarda kent ve mimarlık kültürünü oluşturmak ve yerel yönetim seçimleri yaklaşırken nasıl kentler hayal ettiklerini ortaya çıkarmak amacıyla kış okulu gerçekleştirdi. Çocuklarda mahalle ve kente dair farkındalık oluşturmak amacıyla 01-02 Şubat 2024 tarihlerinde düzenlenen “Hayallerim-Kentim-Mahallem” temalı Çocuk ve Mimarlık Kış Okulu (7-12 yaş grubu) yapıldı.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Etkinliğe, Mimarlar Odası Ankara Şubesi Çocuk Mimarlık Çalışmaları yürütücüleri Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyesi Muteber Osmanpaşaoğlu, Ayça Akın Hamarat, Cemre Ural, Şimal Ece Sancak ve Gülzehra Arslan ile Ayrancım Derneği Başkanı Ali Necati Koçak ve Ayrancım Derneği üyesi Hande Yeşilbaş katıldı. 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Çocuk Mimarlık Çalışmaları yürütücüleri, ilk gün çocuklara “Kent denince aklınıza neler geliyor? Sokak oyunları nedir?” gibi sorular yönelterek resim yapmalarını istedi. Hayallerindeki kenti resmeden çocuklar, mahalle kültürüne dair sorular da sordu. 

Etkinlikte oyuncu Duygu Aslan da çocuklarla drama çalışmaları gerçekleştirdi. İkinci gün ise,  çocuklar yaptıkları resimlerle katılımcılara sunumlar yaptı. Çocuklar, yaptıkları resimleri karton, pet şişe kapakları gibi  geri dönüşüm malzemeleriyle maketlere dönüştürdü.