Gıda, alternatif ekonomi, takas, sulak alanlar, yeşil alanların tahribatı, ulaşım, enerji, iklim değişikliği, çevre eğitimi ve çevre politikaları alanlarındaki çözüm önerilerinin paylaşıldığı etkinliğe birçok sivil toplum kuruluşu katıldı.
Etkinlik kapsamında gerçekleşen "Çevre Sorunlarına Medyanın Bakışı ve Çözüm Önerileri" başlıklı panelde, yaşanan çevre sorunlarına medyanın bakışı ve çözüm önerilerine değinilirken umut ve çözüm önerisi barındıran filmlerin yer aldığı Sürdürülebilir Yaşam TV’den de bir film gösterimi yapıldı.
YEM Etkinlikler Yöneticisi Zeynep Gülşen sunumunu yaparken
İki yılı geride bırakan Çevreci Etkinlikler, gıda konusunda Slow Food Fikir Sahibi Damaklar’dan Ayşenur Arslanoğlu’nu, alternatif ekonomi ve takas konusunda Yeryüzü Derneği’nden Hüseyin Varış’ı, sulak alanlar konusunda WWF Türkiye’den Çağrı Göçek’i, yeşil alanların tahribatı konusunda ÇEKÜL ve Türkiye Ormancılar Derneği’nden Prof. Dr. Ünal Akkemik’i, ulaşım konusunda EMBARQ Türkiye’den Pınar Köse’yi, enerji konusunda Greenpeace’den Devin Bahçeci’yi, iklim değişikliği konusunda Yeşil Düşünce Derneği’nden Özgecan Kara’yı, çevre eğitimi konusunda Küresel Çevre Derneği’nden (GEO) Doğukan Doğan’ı ve çevre politikaları konusunda ise TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Çevre Sorunları Araştırma Merkezi’nden Baran Bozoğlu’nu ağırladı.
Gazete ve dergi gibi yayın dünyasının temsilcilerinin katılımıyla, Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali ve Sürdürülebilir Yaşam TV kurucularından Tuna Özçuhadar’ın moderatörlüğünde gerçekleşen "Çevre Sorunlarına Medyanın Bakışı ve Çözüm Önerileri" panelinin konuşmacıları ise BirGün Gazetesi yazarı Özgür Gürbüz, EKOIQ Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Barış Doğru, Magma Dergisi yazarı Serkan Ayazoğlu ve Yeni İnsan Yayınevi editörü Akif Pamuk’tu.
Buluşmada ayrıca, umut ve çözüm önerisi barındıran filmlerin kanalı Sürdürülebilir Yaşam TV'den "İsraf Etme / Waste Not" film gösterimi yapıldı. Filmi izlemek için bu linki tıklayabilirsiniz.
Klasik anlamda bir web sitesi olmaktan öte birey, öğrenci ve iş dünyası arasındaki köprülerin çevre odağında daha da güçlenmesi için çeşitli projeler hayata geçiren Çevreci Etkinlikler, tüm projelerinde en az bir paydaşla işbirliği yaparak projelerini ortak çalışma kültüründe şekillendiriyor.
Halka Sanat Projesi ile Çevre ve Sanat Buluşmaları, Yazane Coworking Space ev sahipliğinde Alternatif Çevre Mühendisliği Atölyeleri, Sürdürülebilir Yaşam TV ile Sürdürülebilir Yaşam TV Film Gösterimleri ve Yeşil Girişimcilik Buluşmaları adlı dört ana projesini 2015 yılında devam ettirecek olan Çevreci Etkinlikler, gerek mevcut projelerinde, gerekse hayata geçirmek istediğiniz projelerinizde sizleri işbirliğine davet ediyor.
Paylaşımlarınız için emrahkurum@cevrecietkinlikler.com adresine mail atabilirsiniz.