Çevreci Çimento Torbası



Adana'da, plastik ambalaj sektöründe faaliyet gösteren firma, yeni ürün ve marka çalışmaları kapsamında, yırtılmayan, etrafa toz yaymayan, nem, güneş ve yağmurdan etkilenmeyen, geri dönüşüme uygun çevreci çimento ve alçı torbası üretti. Altyapı çalışmalarını tamamlayarak üretime başlayan firma, yeni ürünün yüzde 50'sini ihraç etmeyi hedefliyor.
    
Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde, 155 bin metrekare alanda faaliyet gösteren Türkiye'nin önde gelen dokunmuş ve örülmüş plastik ambalaj üreticilerinden Abdioğulları A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi Salih Sütcü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda gelişen teknolojiyle birlikte ambalaj sektöründe son kullanıcı memnuniyetinin en üst seviyeye çıkarıldığını ifade etti. Firma olarak AR-GE'ye büyük önem verdiklerini vurgulayan Sütcü, bu kapsamda seri üretimine başladıkları ve ''Abstar'' adını verdikleri çok özellikli çimento ve alçı torbası ile ülke ekonomisine katkının yanı sıra ilave 200 istihdam sağladıklarını söyledi. Sütcü, tarımsal ve endüstriyel ürünlerin korunmasında ve ambalajlanmasında son teknoloji ürünü makinelerle ve tecrübeli 657 kişilik ekiple üretim yaptıklarını, geniş bir ürün yelpazesine sahip olduklarını, yeni ürünle 25 ülkeye yaptıkları ihracatı önümüzdeki beş yılda birkaç katı artırmayı hedeflediklerini kaydetti.
    
Ürünün özellikleri
    
Sütcü, hedef pazarları Avrupa ülkelerinin yanı sıra Ortadoğu ve Afrika olan ''Abstar'' markalı çimento ve alçı torbasını, endüstride kullanımı ve talebi her geçen gün artan polipropilen hammaddeden ürettiklerini, bu ürünün çevreci özellikleriyle ön plana çıktığını bildirdi. Ambalajın ana amacının içerisine konulan ürün ya da ürünlerin dış etkilerden en az etkilenecek şekilde muhafazasını sağlamak olduğuna dikkati çeken Sütcü, ''Bu ürünümüz de bu ilkeye hizmet ediyor. Çünkü, bu ürün, alternatifi kraft kağıtlara göre daha yüksek mukavemet özelliği olduğundan taşıma esnasında oluşabilecek düşme ve patlama olasılığına karşı son derece dayanıklı. Mukavemet ve esneklik testinden geçirilen bu ürün, içine konulan çimento ya da alçının nem, güneş ışınları ve yağmur gibi dış etkenlerden etkilenme olasılığı da düşürüyor'' dedi. Sütcü, talebe bağlı olarak otomatik doluma uygun olarak da üretilen bu ürünün, iş gücünden ve zamandan tasarruf sağladığını belirterek, şöyle devam etti:

''Tüm bunların yanı sıra bu torbalar geri dönüşüme de uygun olduğundan doğada kirlilik oluşturmuyor. Ayrıca estetik bir görünüme sahip. Dokuma üretim yapılması sayesinde görsel farklılığını ön plana çıkarıyor. Zemin üzerinde yapılabilecek çok renkli baskı ile marka belirginleşiyor ve üretici firmanın tanıtımı dikkat çekici hale geliyor. Blok tabanı sayesinde ürün dolumu yapıldıktan sonra kutu formunda görünüyor ve bu sayede depoda istiflemeye daha uygun oluyor. Düşük miktarda hammadde kullanımı ile yüksek mukavemet sağladığından rakip ambalaj ürünlerine göre daha düşük fiyatlardan temin edilebiliyor. Ambalaj içerisindeki ürünün hava sirkülasyonu ihtiyacı olduğunda üretim aşamasında mikro delikler açılarak ürünün hava sirkülasyonu, ürün dışarıya dökülmeden sağlanıyor. Yırtılma ve tozlanma son derece az olduğu için taşırken veya dolum yapılırken çevre kirliliği yaratmıyor. Bu ambalajlar geri dönüşümle yeniden değerlendirildiğinden doğada birikmiyor.''