CEPMC/ Avrupa İnşaat Malzemesi Üreticileri Konseyi CPD/ Construction Products Directive/ İnşaat Malzemesi Direktifi Çalışma Grubu ve Yönetim Kurulu’nun yıl içindeki 2. toplantıları 29-30 Haziran 2005 tarihlerinde Brüksel’de yapılmıştır. Toplantıya İMSAD’ı temsilen Genel Sekreter Selda Başbuğoğlu katılmıştır.
29 Haziran 2005 tarihinde yapılan CPD/ İnşaat Malzemesi Direktifi Çalışma Grubu toplantısı 34 üyenin katılımı ile gerçekleşmiş ve CPD/ İnşaat Malzemesi Direktifi ile ilgili son gelişmeler ve raporlar tartışılmıştır. Konulardan birisi olan, Komisyonla CEPMC’nin ortak yürüttüğü, Direktifin üreticilere getirdiği idari ve mali yüklerin araştırılması pilot çalışması, özellikle Direktif’te yapılacak revizyonlarda üreticilerin rekabet gücünün azaltılmaması yönünde çalışmalar yapılabilmesi için önem taşımaktadır. Toplantıya misafir olarak katılan Avrupa Standardizasyon Komitesi temsilcisi ve EOTA Teknik Onaylar Avrupa Organizasyonu’nun yeni Yönetim Kurulu Başkanı kurumlarının son çalışmaları hakkında bilgi aktarmışlardır. 22-23 Kasım 2005 tarihinde toplanacak SCC, Yapı Daimi Komite toplantısı öncesinde 13 Ekim 2005 tarihinde bir hazırlık toplantısı yapılacağı bildirilmiştir. Bu toplantıya gözlemci statüsünde Bayındırlık ve İskan Bakanlığı yetkililerinin katılması için görüşme yapılacaktır.
30 Haziran 2005 tarihinde yapılan Yönetim Kurulu Toplantısının sabah erken oturumunda CEPMC’nin gelecek stratejisi tartışılmış ve PMC/ Belçika İnşaat Malzemesi üreticileri Derneği ile Genel Sekreter, Sekreter ve ofis paylaşımında karar kılınmıştır. Tüm üye ve ortak üyelere %45 aidat artışı getiren bu kararda, daha önce yapılan görüşmeler doğrultusunda Türkiye’ye, İspanya ve İtalya ile birlikte %11 aidat artışı uygulanmıştır. Yönetim Kurulu toplantısının ikinci bölümüne Avrupa Komisyonu İnşaat Komisyonu Direktörü Reinhard Klein da katılarak Direktifin Getirdiği İdari ve Mali yükler Pilot projesi hakkında bilgi aktarmıştır. Ayrıca CEPMC Çalışma Gruplarının raporları sunulmuştur.
Toplantılarda ve yapılan ikili görüşmelerde Türkiye’de henüz Onaylanmış Kuruluş atanmamış olmasının yarattığı sıkıntılar dile getirilmiştir. Ayrıca sektörümüzün gücü ve Avrupa Birliği üyesi olmak yolundaki istek ve yapılan çalışmalar da aktarılmıştır. Tüm ülke temsilcileri ve CEPMC de Türkiye’ye bu konuda sektörel destek vermeye hazır olduklarını ve ayrıca birebir çalışma/ ortaklık/bilgi aktarımına da hazır olduklarını ifade etmişlerdir.