Endüstriyel tesislerde ve konutlarda çatılardaki; boru, tel, kablo ve profil gibi malzemelerin montajından kaynaklı olarak yaşanan su ve gaz sızıntıları, hayatı kabusa dönüştürebiliyor.
Yaşamı ve bütçeyi olumsuz etkiliyor
Su sızıntısının yaşam alanlarında neden olduğu tahribat, günlerce süren tadilatlar ve yüksek tadilat giderleri, hem konutlarda hem de endüstriyel tesislerde yaşamı ve bütçeyi olumsuz etkiliyor. Çatılardan kaynaklı bir diğer sorun ise gaz sızıntıları oluyor. Üstelik gaz sızıntısı fark edilemediğinde hayatı tehdit ediyor. Ancak çatılardaki; boru, tel, kablo, profil gibi malzemelerin montajında gerekli önlemler alındığında çatılardan kaynaklı olarak oluşabilecek su ve gaz sızıntılarını önlemek mümkün hale geliyor. Bina çatılarındaki tesisat malzemelerinin montajında kullanılan “çatı sızdırmalık elemanı” ile yüksek sızdırmazlık sağlanabiliyor.
Amerikan “Aztec Washer Company” firmasının Türkiye’deki tek yetkili distribütörü olan Çukurova Isı, “Master Flash çatı çıkış sızdırmazlık elemanı” ile binaların ve endüstriyel tesislerin; ısıtma-soğutma ventleri ve çıkış ekipmanlarının, elektrik kablosu giriş noktalarının, güneş enerjisi kolektörü borularının, TV antenlerinin, kat içinden geçen boruların ve paratoner gibi malzemelerin çatıya montajında yüksek sızdırmazlık sağlıyor. Böylece hem yapıları koruyor hem de yapı içerisinde güvenli yaşam alanları sunuyor.
Sızdırmazlığı garanti ediyor
“Master Flash çatı çıkış sızdırmazlık elemanı” özel dizayn edilmiş körük ve bükülebilir taban yapısı sayesinde her türlü yüzey biçimine ve çatı eğimine kolayca uyum sağlıyor. İçinden 3 mm’lik bir kablo geçecek kadar küçük bir kesitten başlayarak, 7/24 mm’lik bir baca veya boru geçecek keside kadar farklı boyutlarda üretilen “Master Flash, silikon veya EPDM malzemesinden imal ediliyor. Bu sayede ozon ve ultraviyole ışınlarından etkilemeden dış ortam şartlarında uzun yıllar kullanım imkânı sunuyor. Tabanı, esnekliği sağlayan ve korozyona karşı koyan uzun ömürlü alüminyum alaşımdan yapılan “Master Flash çatı çıkış sızdırmazlık elemanı” tabanla, uygulama yüzeyi arasına yerleştirilen silikon yardımıyla sızdırmazlığı garanti ediyor.
Standart EPDM malzemeden imal edilen modeller, -55°C’den +135°C’ye kadar, silikondan imal edilen modeller ise -74°C’den +260°’C’ye kadar ekstrem koşullarda kullanılabiliyor.