Çatalhöyük'te Arkeoloji Yaz Atölyesi

Türkiye'nin doğal, kültürel, tarihi mirasını korumak ve bu varlıkları gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Çatalhöyük kazılarına 10 yıldır destek veren Shell, desteğini bu yıl da sürdürüyor.

Arkeolog Gülay Sert yönetimindeki uzmanların önderliğinde 10 Temmuz'da başlayan 'Arkeoloji Yaz Atölyesi' çalışmalarıyla 600 ilköğretim öğrencisine tarih bilinci aşılanacak.

İlk kez geçen yıl, Tarih Vakfı'nın yürüttüğü 'Akdeniz'de Tarihöncesi Eğitim, Öğretim ve Planlama (TEMPER) Projesi' çerçevesinde gerçekleştirilen 'Arkeoloji Yaz Atölyesi', bu yıl da Çatalhöyük Araştırma Projesi'ne bağlı olarak, Shell'in desteğiyle, ikinci kez ilköğretim öğrencileriyle buluşuyor.

1 ay süreyle, 10 Ağustos'a kadar sürecek atölyede öğrencilere barkovizyon desteğiyle Çatalhöyük insanlarının yaşam biçimleri ve inançları anlatılacak. Çatalhöyük Deneysel Arkeoloji Evi ve kazı yapılan alanlar gezdirilecek, özel olarak hazırlanan 5x5 metrekarelik alanlarda kazı çalışmaları, kil ve resim çalışmaları yaptırılacak. İnteraktif yöntemlerle eğitimci arkeologların hazırlayıp uyguladıpı programın ardından, öğrencilere 'kültürel emanetlerin koruyucusu' sertifikası verilecek.

Geçen yıl Konya'nın çeşitli okullarından 490 öğrenci ile 39 köy muhtarı, belediye görevlisi ve velinin katıldığı yaz kampı, gösterilen yoğun ilgiden dolayı bu yıl Türkiye genelinde 8-12 yaş arası öğrencilerin ücretsiz olarak yararlanmasına açıldı.