Bursa Sümerbank Merinos Fabrikası, Kongre ve Kültür Merkezi Olacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, çeşitli açılış ve AK Parti ilçe genel kurullarına katılmak için Bursa'ya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Merinos Kongre Kültür Merkezi ve Merinos Parkı Projesi hakkında bilgi verdi.

Cumhuriyet döneminin ilk sanayi yapılarından birisi olma özelliğine sahip Sümerbank Merinos Yünlü Sanayii Dokuma Fabrikası'nın ‘Merinos Kentsel Dönüşüm Projesi' ile alacağı yeni şekli maket üzerinde anlatan Başkan Şahin; arsa, arazi ve üzerindeki gayrimenkullerin Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisini sağlayan Başbakan Erdoğan'a teşekkür etti. Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nin Lütfi Kırdar'dan daha büyük olacağının altını çizen Başkan Şahin, Başbakan Erdoğan'a 50 milyon YTL'ye mal olması beklenen projeye Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nın 25 milyon YTL katkıda bulunacağını da anlattı.

Tarihi misyonu olan Merinos Fabrikası ile arazisini Bursa'ya yakışır bir şekilde yeniden kazandıracaklarını belirten Başkan Şahin, Merinos Kültürparkı konsepti içinde değerlendirilen 197 bin 630 metrekare açık alanın mevcut bitki örtüsü korunarak, peyzaj düzenlemelerinin "Yeşil Bursa" imajına yakışacak şekilde yapılacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin 2006 yılı yatırımları hakkında kendisine sunduğu raporu da inceleyen Başbakan Erdoğan, Merinos Projesi'ni beğendiğini dile getirdi. Projenin Bursa'ya hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, Başkan Şahin'i yaptığı çalışmalardan ötürü tebrik etti.