BTMPLUS Binalara Sınıf Atlatıyor



BTM tarafından geliştirilen BTMPLUS ısı yalıtım sistemi, binalarda yüzde 40’a varan enerji verimililiği sağlyor. Yapılan yatırımı 4 yılda amorti eden BTMPLUS, enerji kimlik belgesi almayı ve yapılarına yönetmeliğe uygun tarzda 'sınıf atlatmayı' amaçlayan bina sahiplerine yardımcı oluyor.

BTM Ar-Ge laboratuvarında yapılan çalışmalar sonucunda geliştirilen BTMPLUS, bir dış cephe mantolama sistemi olarak, farklı iklim koşulları ve farklı hava şartlarında aynı performansı gösteriyor.

Enerji tasarrufunda yüzde 40’a varan verimlilik sağlayan BTMPLUS, binanın ömrü boyunca yalıtım özelliğini yitirmiyor.

Yarattığı faydaların yanı sıra uygun maliyetli bir ısı yalıtım sistemi de olan BTMPLUS’a yapılan yatırım, enerji verimliliğinden sağlanan tasarruf ile 4 yılda amorti ediliyor. 

Enerji kimlik belgeleri ile konutların A'dan G 'ye sınıflandırılmasının gündemde olduğu bugünlerde BTMPLUS, konutların sınıf atlamasınına yardımcı oluyor.

Isı yalıtım sistemlerinin en önemli bileşeni olan ısı yalıtım levhasında BTMPLUS içerisinde yer alan Polpan XPS bünyesine su almıyor. Dona karşı dayanıklı olan bu bileşim, uygulama sırasında ve depolamada büyük kolaylık sağlıyor.

EPS esaslı ısı yalıtım sitemlerine göre yüzde 25 daha ince olan BTMPLUS, özellikle mevcut bir konuta ısı yalıtımı yapılmak istendiğinde uygulama kolaylığından ötürü büyük avantaj sağlıyor. Bu avantajın sağlanmasında yine PolpanXPS’in ısı yalıtım katsayısının yüksek olması önemli rol oynuyor.

Her iki yüzeyi pürüzlü olan Polpan XPS ısı yalıtım levhası, hem sıvaya hem de yapıştırıcı yüzeye daha iyi bir tutunma sağlıyor.

BTMPLUS ile mantolama yapmanın bir başka faydası da binalarda ani ısı farklılıklarından kaynaklanan, yüzeylerde çatlama ve dökülmelere yol açan ısıl gerilimlerin ortaya çıkmaması. Böylelikle BTMPLUS ile bir yandan ısı yalıtımı sağlanırken bir yandan da cephe bakım maliyeti azalıyor.