Bozburun’daki Kaçak Yapı Yıkılacak



Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Bozburun Mahallesi’nde yapılan ve tepkilere neden olan inşaat ile ilgili yıkım kararının alındığını, konuyla ilgili işlemlerin devam ettiğini açıkladı.

Gazeteci Fatih Altaylı, dün sosyal medya hesabından Muğla’nın Marmaris ilçesi Bozburun Körfezi’nde yapılan inşaatın görüntülerini paylaştı.

Altaylı görüntüleri, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Muğla Büyükşehir Belediyesi'ni etiketleyerek şunları yazdı: “Burası Bozburun Körfezi’nde denize sıfır bir yer. Massi Ayağacı mevkisi. İnşaat yapmanın imkanı yok ama işini bilen her şeyi yapıyor. Bölge halkının şikayetlerine rağmen gelen jandarma sadece zabıt tutup gidiyor. Katliam sürüyor. Dur diyen olur mu! Zannetmiyorum ama bir umut işte.”

Reklam Goruntulenme Bolumu

Gazete Duvar’dan Esma Turan’ın haberine göre; Altaylı’nın paylaşımının ardından kamuoyunda inşaata çok sayıda tepki gelirken, söz konusu inşaatın yıkımı için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın iki ay önce belediyeye yazı gönderdiği öne sürüldü.

Konuya ilişkin açıklama yapan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, söz konusu inşaat ile ilgili 26 Nisan’da yapı tatil zaptı düzenlenerek mühürleme işlemi yapıldığını, 3 Mayıs’ta ise yıkım kararı alındığını ve işlemlerin devam ettiğini söyledi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.