Boş Bloklar için Aylık 500 Bin TL

(Fotoğraf: AA)

İstanbul Ümraniye’de bulunan Finans Merkezi’nin yapıldığı alandaki evleri istimlak edilen yurttaşlar, 50 metre karşıya yapılan Komşu Finans Evleri sitesine yerleştirildi. 4 bloklu sitenin 2 blokunda yaşayan yurttaşlar yüksek aidat bedelleri nedeniyle site içinde sık sık protesto düzenliyor.

BirGün’den Kayhan Ayhan’ın haberine göre; güvenlik önlemlerinin oldukça yetersiz ve kötü olduğunu belirterek son bir ayda sitede 5 hırsızlık vakası olduğunu söyleyen site sakini bir yurttaş, "Kentsel dönüşümden sonra Emlak Konut kendi site yönetimini getirdi. Şu an ödenen aidat 4 bin 500 TL, sitede yüksek aidat alınıyor ve doğru düzgün bir hizmet yok. Güvenlik sıfır, temizlik kötü. Sürekli toplantı ve itirazlar yapılıyor ama sonuç alamıyoruz." diye konuştu.

Reklam Goruntulenme Bolumu

4 bloktan oluşan sitenin yalnızca 2 blokunun kullanımda olduğunu anlatan site sakinleri, "Diğer 2 blok ise boş. Satılamadığından boş bloklar için de Emlak Konut tarafından aidat ödeniyor. Emlak Konut Site yönetimine her ay 500 bin TL ödeme yapıyor. 1 buçuk yıldır boş bekleyen bloklar için ödeme yapılmasının anlamı nedir? Emlak Konut aylardır devletin kasasından boş bloklar için 500 bin lira ödeme yapmaya devam ediyor." ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.