BİTÜDER, 6 Şubat Depreminin Yıldönümünde Su Yalıtımının Önemine Dikkat Çekiyor



BİTÜDER, 6 Şubat depreminin yıldönümünde, su yalıtımının binalarımızı depreme karşı nasıl güvence altına aldığını vurgulayarak, sektör ve kamuoyunu bilgilendirmeyi amaçlıyor. BİTÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Alper Doğruer, "Depremler kaçınılmaz bir gerçek. Ancak, sağlıklı su yalıtımı uygulamalarıyla güvenli yapılar inşa etmek mümkün." diye belirtti.

2023 yılında Türkiye’yi derinden sarsan 6 Şubat depremi, kentsel dönüşüm ve yapı güvenliği konularında ciddi dersler sunuyor. Betonarme yapılar için su yalıtımının kritik önemi, korozyonun önlenmesi ve yapısal dayanıklılığın korunması açısından vurgulanıyor. Doğruer, "Beton içindeki taşıyıcı demiri ve betonu koruyamazsak, 10 yıl içinde taşıma kapasitesi %66 azalır, bu da binaları hızla riskli hale getirir," dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Kentsel dönüşüm projelerinin, güvenli yapılar sorununa çözüm sunma potansiyeline dikkat çeken Doğruer, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yayımladığı 'Binalarda Su Yalıtımı Yönetmeliği’nin sektör için önemli bir adım olduğunu belirtti. Yönetmelik, tasarımcıdan uygulamacıya, denetimciden tüketiciye kadar tüm sektör paydaşlarını kapsayarak, su yalıtımının önemini ve gerekliliklerini ortaya koyuyor.

Doğruer, "Kalite ve standartlara uygun su yalıtımı uygulamaları, depreme dayanıklı binaların inşası için olmazsa olmazdır," diyerek, tüm sektör paydaşlarını ve karar vericileri, kalite standartlarına uyum ve dikkatli olmaya davet ediyor. Bu sayede, gelecek nesillere güvenli ve dayanıklı yapılar bırakmanın mümkün olacağını vurguluyor.

BİTÜDER, deprem felaketinin yıldönümünde, sağlıklı su yalıtımı uygulamalarının önemini bir kez daha hatırlatarak, sektördeki tüm profesyonelleri bilinçlendirme ve eğitim faaliyetlerine katılmaya, niteliksiz yapıların önüne geçilmesine yardımcı olmaya çağırıyor.