UNESCO 38. Dünya Mirası Komite Toplantısı, Katar Ulusal Kongre Merkezi'nde geçen 17 Haziran'da başladı. Başkent Doha'daki toplantıda, 36 yeni alanın UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınmasını kararlaştırılmasının yanı sıra, dünya mirasındaki mevcut 981 bölgenin korunma şartları ele alındı. Toplantıda Türkiye'den Bursa'daki Cumalıkızık Erken Osmanlı Kentsel ve Kırsal Yerleşimleri ve Bergama dosyaları değerlendirmeye alındı. Dünya Mirası Listesi'ne eklenecek bininci unsurun seçilecek olması bakımından ayrı bir önem taşıyan toplantıyı, Bergama Belediyesi adına UNESCO Dünya Mirası ve Alan Yönetimi Birimi'nde görev yapan Mimar Fatih Kurunaz ve Arkeolog Bülent Türkmen, Katar'da takip etti.
Kurunaz ve Türkmen, bakanlık yetkilileri ile katıldıkları toplantılarda gerek sözlü gerek yazılı anlatımlarla Bergama'nın ismini daha da öne çıkarmak için lobi faaliyeti yürüttü. Türkiye, UNESCO Dünya Mirası Komitesi'nde ilk kez masanın diğer tarafında yani komitenin uzman üyesi olarak yer alması nedeniyle ayrı bir önemi olan bu yıl ki toplantıdan sevindiren haber geldi. Bergama, 21 ülkenin tamamının oyunu alarak UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmeye hak kazandı. Türkiye'den Bursa ve Bergama'nın yer aldığı oylamanın sonucu Bergama'da büyük bir sevinç yarattı.
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç "UNESCO Dünya Mirası Kentleri adaylığı için başvurduğumuzdan itibaren Bergama'yı tanıtmak için elimizden gelen gayreti gösteriyorduk. Bu çalışmamızın başarı ile sonuçlanmasının mutluluğunu içindeyim. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu başarının başta Bergama olmak üzere ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.