Belediye Köylüden Habersiz Yerleşke Planını Değiştirdi



AKP’li Elazığ Belediyesi merkeze bağlı Sarıçubuk köyünde köy yerleşke planını yeniden çizmesi sonrasında yüzlerce ev, okul ve sağlık ocağı yerleşke sınırları dışında bırakıldı. Elazığ Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısında yaşadıkları sorunu meclis üyelerine anlatmak isteyen muhtar Candan Karakaya, meclis toplantısına alınmadı.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; habersiz şekilde köyün yerleşke planın değiştiğini belirten Sarıçubuk köyü muhtarı Candan Karakaya, şunları söyledi:

“Elazığ Belediyesi, 488 nüfuslu olan Sarıçubuk köyümüzün köy yerleşkesi sınırlarını değiştirmiş ve köyümüzdeki evlerin yarısından fazlası çizilen yerleşkenin dışında bırakılmış. Bu yeni yerleşke planına göre köy okulumuz, sağlık ocağımız ve 200-250 hane yerleşke sınırları dışında kalacağından dolayı hizmet alamayacaklar. Bu durumu belediye yetkililerine ifade etmeme rağmen ‘muhtar buna yapılacak bir şey yok karar komisyon ve meclisten geçti’ denildi."

Reklam Goruntulenme Bolumu

Belediyenin çizdiği yerleşke projesiyle birlikte köye gelen altyapı, doğalgaz hizmetlerinin gelmesi durumunda sağlık ocağı, okul ve yüzlerce hanenin bu hizmetlerden faydalanamayacağını söyleyen Karakaya, şu ifadeleri kullandı:

“Elazığ’a yakın olan evleri yerleşke dışında bırakılmış köyün batı tarafından olan evlerin dahi olmadığı tarlalar köy yerleşke içerisine almışlar. Bunun nedeni sorduğumda ise belediye yetkilileri cevap dahi veremiyorlar. Belediyenin tek dediği şey, ‘bu projeyi AFAD bize göndermiş köyde hak sahiplerinin arsaları var oralarda evler yapılacak’ diyor. Ancak hak sahipleri için bizim bölgede 2 bin konut yapılıyor köyümüzde hak sahibi olan kişilere oradan evler verilecek. Bu hukuksuz kararla ilgili yasal haklarımız kullanacağız."

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.