BAU, SeSa Build ile Türkiye'ye Geliyor



'Sürdürülebilir, güvenli şehirler için yapı malzemeleri ve teknolojileri fuarı' mottosuyla 25-27 Şubat 2016 tarihlerinde ICC-İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenecek olan SeSa Build 2016; bölgesel odaklı ilişkilerin kurulduğu, müşteriler, ortaklar, sektörün kanaat önderleri ve diğer paydaşlar ile kişisel iletişim ortamının yaratıldığı bir platform olacak. Yapı sektörünün kalite, sürdürülebilirlik, kaliteli tasarım, kalıcı çözümler, yeşil teknolojiler ve enerji verimliliği konularındaki artan talebine bir cevap olarak kurgulanan SeSa Build 2016; BAU'nun üst düzey içeriğinden faydalanırken, yayın ve etkinlik platformlarıyla sektör paydaşlarını buluşturan Yapı-Endüstri Merkezi'nin de (YEM) deneyimlerinden yararlanacak.

Dr.Dr. Reinhard PfeifferYeni bir ürün, yeni paydaşlar!

Yeni bir fuar organizasyonu ile tekrar Türkiye'de olmaktan büyük heyecan duyduklarını söyleyen Messe München Yönetim Kurulu Başkan Vekili Dr. Reinhard Pfeiffer; Türkiye pazarının potansiyeline vurgu yaptı. SeSa Build 2016'nın YEM'de gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Pfeiffer, dünya genelinde 60 uluslararası temsilci ile 90'dan fazla ülkeye ulaşan Messe München'in fuarcılık konusunda dünyanın fark yaratan aktörlerinden biri olduğunu anımsattı. 1964 yılından bu yana düzenlenmekte olan BAU'nun 2000'den fazla katılımcısı ile dünyanın mimarlık ve mühendislik odaklı en önemli buluşması olduğuna dikkat çeken Pfeiffer; alanında dünyanın en başarılı firmalarını buluşturan çözüm odaklı bir platform olan fuarın, inovatif yönüyle de öne çıktığını sözlerine ekledi. Türkiye'nin 70 binden fazla yabancı ziyaretçi çeken fuara en çok ilgi gösteren dördüncü ülke olduğunu belirten ve bunun da ülkenin yapı sektöründe kaydettiği gelişimin bir işareti olduğuna işaret eden Pfeiffer; şimdi de yeni bir ürün ve yeni paydaşlarla Türkiyeli profesyonellerin karşısına çıkmaya hazırlandıklarını ifade etti.

TolgaTolga TürkanıkTolga Türkanık: Kaliteli yapılaşma için radikal değişikliklere ihtiyacımız var

Sürdürülebilirliğin bundan sonra hayatımızın vazgeçilmez kavramlarından biri olması gerekliliğinin altını çizen YEM Genel Müdürü Tolga Türkanık da; SeSa Build'in sürdürülebilir ve güvenli şehirler için yapılaşmayı kendisine hedef edinmiş bir fuar olduğunu belirtti. Nüfusunun yüzde 92'si deprem kuşağında yaşayan Türkiye'de yaşanan onca kötü tecrübeye rağmen kötü yapılaşmanın önüne geçilemediğine dikkat çeken Türkanık, sözlerine şöyle devam etti:

"YEM, 48 yıldır yapı ve mimarlık sektörlerine bir bilgi merkezi olarak hizmet veriyor; bunu yaparken de bir pazarlama platformu olarak da bir takım hizmetler sunuyor. Uluslararası olmak, kaliteli hizmet vermek, sektörün gitmesi gereken noktaları belirleyip o noktalarda lokomotif konumda olmak, belli başlı misyonlarımız arasında geliyor. BAU'da öne çıkan yapı malzemelerinin ve teknolojilerinin Türkiye'de konumlanması, kullanılması, bunlarla ilgili standartların oluşması, YEM'in derneklerle, üniversitelerle, sektör temsilcileriyle, basınla yürüttüğü ve yürüteceği konuların başında geliyor. Sürdürülebilirlik, bundan sonra hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri olacak; hızla gelişen yapı sektörü de buna odaklanmalı. Ancak güvenliği de sürdürülebilirlikle birlikte düşünmeliyiz; bunlar kesinlikle birbirinden bağımsız konular değil. Kaliteli yapılaşma için mutlaka köklü değişiklikler yapmak zorundayız. Bu radikal değişiklikler, SeSa Build'in de üzerinde durduğu konular".  

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği'nin (ÇEDBİK) kurucuları arasında yer alan YEM'in düzenlediği etkinlikler ve yayınlarıyla her zaman 'sürdürülebilirlik'in altını çizdiğini kaydeden Türkanık; Yapı Dergisi'nin özel bir SeSa Build eki hazırlayacağını ve fuarda da dağıtılacağını, sonbaharda 'sürdürülebilir ve güvenli yapıların' öne çıkarıldığı konferanslar düzenleneceğini, yapi.com.tr ve mimarizm.com'un da fuar öncesi ve sırasında içerik desteği sunacağını sözlerine ekledi.

Ferhan TinliFerhan Tinli: Amacımız BAU'nun tamamını Türkiye'ye getirmek değil

SeSa Build 2016'nın organizasyonunu üstlenen Messe München International iştiraklerinden MMI Eurasia Proje Müdürü Ferhan Tinli de fuarın içeriği hakkında bilgi paylaşımında bulundu. "Amacımız, BAU'nun tamamını Türkiye'ye getirmek değil" diyen Tinli; BAU'nun içerik geliştirme ve uygulama desteği ve deneyiminde yararlanarak, Türkiye'nin ihtiyaçlarını dikkate alan, buradaki trendlere odaklanan ve BAU karakterini yansıtan bir fuar gerçekleştirmeyi hedeflediklerini aktardı. SeSa Build'in daha kaliteli ve güvenli bir ortamda yaşamak isteyen orta sınıf genç nüfusa hizmet vermek amacıyla yapı ve ilişkili birçok sektörün ihtiyaçlarını karşılayacak bir içeriğe sahip olacağını belirten Tinli; sektör profesyonellerini çoklu bir platformda buluşturan bir organizasyon olmayı hedeflediklerini ifade etti. Tinli, fuarın katılımcıları ve ziyaretçileri için mükemmel bir iş platformu yaratmanın yanısıra geliştireceği üst düzey ve zengin içerikli etkinlik programlarıyla paydaşlarının çok yönlü bilgi alışverişinde bulunabileceği bir organizasyon olacağına da vurgu yaparak; bu anlamda YEM, İTÜ ve DETAIL ile işbirliği yaptıklarını sözlerine ekledi.

Güvenlik, dayanıklılık, BT çözümleri, yapı kabuğu, inşaat teknolojileri gibi odakları olacak SeSa Build 2016'nın hedef kitlesi ise şöyle:

* Bakanlıklar, belediyeler, kamu kuruluşları
* Çevre danışmanları,
* Dernekler, birlikler, kuruluşlar
* Distribütörler
* Gayrimenkul ve emlak sektörü
* İnşaat taahhüt firmaları
* Mimarlar
* Mühendisler (inşaat, mekanik, elektrik)
* Müteahhitler
* Proje müdürleri
* Şehir planlamacıları
* Teknisyenler
* Üniversiteler
* Yatırımcılar

Reklam Goruntulenme Bolumu