Avrupalı Müteahhitler Türk Yapı Malzemelerini Bilmiyor



Avrupa Uluslararası Müteahhitler Birliği’nin (EIC) bu yıl içinde ikincisi düzenlenen genel kurul toplantısı, Belçika’nın Brüksel şehrinde gerçekleşti. EIC ve Belçika İnşaat Federasyonu ile ortaklaşa organize edilen Avrupa’nın en büyük iletişim platformuna İstanbul Demir ve Demir dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) adına Türk Yapı Malzemelerini tanıtmak, Türk üretiminin kalitesini ve güvenirliliğini aktarmak için Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar katıldı.

Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar 2018 yılı güz döneminde yapılacak Avrupa Uluslararası Müteahhitler Genel Kurul toplantısının İstanbul’da yapılacağı bilgisini paylaştı. Bu tür iletişim platformlarında algı arttırmanın önemini vurgulayan Urfalılar, Türk Yapı Malzemeleri üreten firmalarının yarıştığı projelerde Avrupalı Müteahhitlerin aslında Türk Yapı Malzemeleri hakkında çok az bilgileri olduklarını aktardı.

Türk firmalarını bu konferansta görmek istiyoruz

İhracatın ekonomik bir terim olduğu kadar sosyolojik bir kavram olduğuna da değinen Urfalılar “Kültürel farklılıkların ihtiyaçlarına tam anlamıyla karşılık verebilecek hem istenilen teknolojiye ayak uydurabilen hem de uygun fiyatlandırma yaparak Avrupa standartlarına uygun üretim yapabilen Türk firmalarını bu tür konferanslarda görmek istiyoruz. Bu yüzden EIC yetkilileri ile görüşerek Türk Müteahhitlerinin de kendi hikâyelerini anlatmaları ve dünyada inşa ettikleri yapıları göstermek adına 2018 yılında yapılacak genel kurul toplantısının İstanbul’da yapılması için gerekli görüşmeleri yaptık” diye konuştu.

Urfalılar, sözlerine şöyle devam etti: “Genel Kurul toplantısı gerçekleşmeden önce birçok oturum yapıldı. Bu seneki oturumların konusu Akıllı Şehirler idi. Avrupa şehirlerinin akıllı şehir olması için nelere ihtiyaç duyduklarına, nerede sorunlar yaşadıklarına değinildi. Dünyada Avrupalı müteahhitlerce hayata geçirilen yapılarda ortaya çıkan ortak nokta farklı kültürlerin farklı ihtiyaçları oldukları ve akıllı şehir olmanın bu ihtiyaçlara en verimli şekilde cevap verebilmeleri olduğu görüldü. Hindistan ve Çin gelecekte en verimli akıllı şehirleri yeniden inşa edecek. Bu da içerisinde birden çok kültürü barındıran biz Türklerin avantajını ön plana çıkaracak. IDDMIB olarak akıllı şehirler yani; verimliliği sürdürülebilir şehirlerin inşası için doğru malzemenin doğru miktarda ve doğru yerde kullanımı gerektirdiğinin farkındayız. Bu yüzden gündemimize sıkça bünyemizde yer alan sektörlere yönelik tasarım ve Ar-Ge projelerine yer veriyoruz. Katma Değer ifadesine onlarca kez değinen Avrupa’daki Uluslararası Müteahhitlere, dünyada yapı malzemelerinin talebine cevap verebilen ve ilk 10’da yer alan Türk Yapı Malzemelerinin potansiyelini göstermemiz gerekiyor.”