AURA İstanbul Sertifika Programı, tasarım ve yaratım sürecini hem teorik, hem de pratik düzeyde ele almak, disiplinler arası bakış açısı geliştirmek ve kendi özel ilgi alanları üzerinde çalışma olanağı bulmak isteyen mimarlık, şehir planlaması, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, sosyoloji ve plastik sanatlar bölümleri başta olmak üzere, lisans derecesine sahip olan tüm genç meslek insanlarına açıktır. Başvurular arasından seçilecek kişiler, ücretsiz olarak bu programa katılmaya hak kazanacaktır.
Reklam Goruntulenme Bolumu
AURA İstanbul 2024 yılı Bahar Dönemi Sertifika Programı, 26 Şubat 2024 tarihinde başlayacak ve 16 hafta boyunca devam edecektir. Bahar Dönemi boyunca; stüdyo görüşmeleri, tüm seminer, konferans ve etkinlikler fiziksel mekanda, AURA İstanbul’un Beşiktaş’taki ofisinde gerçekleşecektir. Katılımcıların program kapsamında düzenlenen fiziksel etkinliklerin dinamik yapısına uyum sağlamaları ve dönem boyunca tam zamanlı olarak programda yer almaları beklenmektedir.
Programın omurgasını “Araştırma Tabanlı Tasarım Stüdyosu” oluşturur. 2024 yılı Bahar Dönemi’nde üretilecek projeler Mimar – Kent Plancısı, Prof. Dr. Ufuk Doğrusöz ve Yüksek Mimar Hande Tombaz danışmanlığında geliştirilecektir. Başvuruda bulunan adaylardan, stüdyo kapsamında, bireysel ilgi alanları doğrultusunda geliştirmeyi planladıkları, İstanbul ile ilgili araştırma/tasarım projesini niyet mektubunda detaylandırmaları beklenmektedir.
Üniversitelerin farklı mezuniyet tarihleri nedeniyle, adaylardan gelen talepler doğrultusunda, son başvuru tarihi 18 Şubat Pazar, saat 23.59'a kadar uzatılmıştır.
Program hakkında ayrıntılı bilgi ve başvuru için tıklayınız
*
Stüdyo Yürütücüleri Hakkında
Ufuk Doğrusöz
1951 de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Galatasaray Lisesi’nde tamamladıktan sonra 1970’te girdiği İDGSA’yı 1976’da Y.Mimar olarak bitirdi ve Bina Bilgisi kürsüsüne asistan olarak atandı.
1978 Fransız hükümeti bursuyla doktora eğitimi için Paris’e giderek, bir yandan mimarlık tasarımının modelleştirilmesi konulu doktora araştırmasını diğer yandan şehircilik eğitimi sürdürdü. Centre de Recherche D’Urbanisme ve Paris 8 Üniversitesi Şehircilik Enstitüsünde Lisans ve Y. Lisans yaptı. Henri Prost İstanbul planı ile ilgili tez ile şehircilik doktora yeterlik programını tamamladı. Mimari tasarım ve eğitimine yönelik doktora çalışmaları bağlamında psikoloji ve eğitim bilimleri ön lisans programlarını izledi. 1984’te Paris 5 Sorbonne’da eğitim bilimleri ön lisansı ve 1986’da psikoloji lisans eşdeğerliğini aldı. 12 yıl süresince Paris’te, 1990’dan 2009’a kadar Strasbourg’da yaşadı. Kentsel ve toplumsal eşitlik kurumunda Kentsel dönüşüm alanında çalıştı. 1998’de MSÜ’den doktor unvanını aldı. 2009 yılında yurda dönerek, 2011 yılında MSGSÜ Mimarlık Fakültesi’nde kadrolu öğretim üyesi olarak yeniden etkin akademik yaşama döndü, 2013 yılında Doçent, 2019’da Profesör oldu. MSGSÜ dışında Işık Üniversitesi’nde ve Nişantaşı Üniversitesi’nde çalıştı.
Mimari tasarım tarihi ve eğitiminin kavranmasına yönelik, semiotik, bilişsel ve iş psikolojisi, ergonomi, eğitim bilimleri, nörobilimler, ve genel bilgibilim ve felsefe ağırlıklı çok disiplinli inceleme ve araştırma alanlarında çalışmalarını sürdürmekte.
2016 -2020 yılları arasında MİAK Akreditasyon kurulu üyeliği yaptı.
Detaylı bilgi için Postmodernizm’cilik, Mimarlıkta Bilimsel Araştırma, Meta-Polis konferans dizilerini inceleyebilirsiniz.
Hande Tombaz
2004 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu.
Mesleki kariyeri boyunca çeşitli mimarlık ofislerinde farklı ölçeklerde tasarım projelerinde görev aldı. 2014 yılından beri serbest mimar olarak meslek pratiğine devam etmekte ve proje bazlı bir çalışma planı içinde, farklı mimarlık ofisleriyle iş birliğini sürdürmektedir.
Eş zamanlı olarak, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimari Tasarım Programı’nda yürüttüğü doktora araştırması mimarlıkta göstergebilimsel yaklaşımlar üzerinedir.
AURA İstanbul’un 2018 yılı Güz Dönemi kapsamında Araştırma Tabanlı Tasarım Stüdyosu’nda Sinan Logie ile birlikte stüdyo yürütücülüğünü üstlenmiştir. Detaylı bilgi için AURA İstanbul Review Vol 1/2 kitabını inceleyebilirsiniz.