AURA İstanbul 2023 Bahar Dönemi Sertifika Programı Başvuru Tarihi Uzatıldı



AURA İstanbul: "6 Şubat’ta ülkemizi derinden etkileyen depremler nedeniyle, başvuru süresi 5 Mart 2023 tarihine kadar uzatılmıştır."

*

Reklam Goruntulenme Bolumu

AURA İstanbul Sertifika Programı, tasarım ve yaratım sürecini hem teorik, hem de pratik düzeyde ele almak, disiplinler arası bakış açısı geliştirmek ve kendi özel ilgi alanları üzerinde çalışma olanağı bulmak isteyen mimarlık, şehir planlaması, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı, sosyoloji ve plastik sanatlar bölümleri başta olmak üzere, lisans derecesine sahip olan tüm genç meslek insanlarına açıktır. Başvurular arasından seçilecek kişiler, ücretsiz olarak bu programa katılmaya hak kazanacaktır.

AURA İstanbul 2023 yılı Bahar Dönemi Sertifika Programı, 13 Mart 2023 tarihinde başlayacak ve 16 hafta boyunca devam edecektir. Bahar Dönemi boyunca; stüdyo görüşmeleri, tüm seminer, konferans ve etkinlikler fiziksel mekanda, AURA İstanbul’un Beşiktaş’taki ofisinde gerçekleşecektir. Katılımcıların program kapsamında düzenlenen fiziksel etkinliklerin dinamik yapısına uyum sağlamaları ve dönem boyunca tam zamanlı olarak programda yer almaları beklenmektedir.

Araştırma Tabanlı Tasarım Stüdyosunda, katılımcıların bireysel ilgi alanı ve deneyimleri doğrultusunda belirleyecekleri proje ve araştırmalar, "Muhtelif Peyzajlar Müstesna Fragmanlar" teması ile Mimar Buşra Al ve Mimar Emre Demirtaş yürütücülüğünde geliştirilecek.

Muhtelif Peyzajlar Müstesna Fragmanlar
 
İstanbul metropolü sayısız farklı parçanın bir arada yaşadığı bütünsel bir bedendir. İçinde tektonik, ekonomik, doğal ve kültürel peyzajlarla örülü bu sosyal coğrafya hem kendi bünyesini hem de içerdiği alt bedenleri sürekli yeniden üretir. Peyzajlar değiştikçe İstanbul da başkalaşır.
 
Atölye söz konusu değişimi odağına alarak parça ve bütün arasında kurulacak döngüsel ve ölçekler arası bir üretim deneyiminin izini sürer. Bu yolculuk tüm düşünce ve üretim sahalarına açılabilen disiplinler ötesi bir bakışla kent mekanının ‘müstesna’ potansiyellerini ortaya çıkarma motivasyonuna sahiptir.

Son Başvuru Tarihi: 5 Mart Pazar, saat 23.59

Başvuru için Gerekli Belgeler:

1. Niyet Mektubu:
– Katılımcı adayının programa katılma amacı ve hedeflerini kaleme aldığı metin
– Katılımcı adayının bireysel ilgi alanları doğrultusunda program kapsamında geliştirmeyi planladığı, İstanbul ile ilgili araştırma/tasarım projesini kaleme aldığı kapsamlı ve açıklayıcı metin

2. Güncel Özgeçmiş (CV)

3. Çalışmaları İçeren Dosya (Portfolyo)

4. İngilizce Yeterliliği Gösteren Sınav Sonuç Belgesi (Program başvurularında ön koşul değil, tercih nedenidir).

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için tıklayınız