Atatürk Havalimanı’na Komşu Proje Planına İtiraz



Bakırköy’de Yeşilköy Caddesinde bulunan 64 bin metrekarelik arazi Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılaşmaya açıldı. Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre; kapatılarak millet bahçesine dönüştürülen Atatürk Havalimanı’nın yanı başındaki arazi, eski planlarda yeşil alan, laboratuvar alanı ve yol alanı olan düzenlenmişti.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Bakanlığın yaptığı yeni plan ile park alanı 50 bin metrekareden 3 bin 714 metrekareye düşürülerek tamamına yakını inşaata açıldı. 39 bin 289 metrekare konut alanı, 10 bin 828 metrekare ticaret ve konut alanı, 9 bin 637 metrekare özel yurt alanı olarak planlandı.

Bakırköy Belediyesi İtiraz Etti

Bakırköy Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nde askıya çıkarılan bu plana itiraz etti. İtiraz dilekçesinde donatı alanlarını azaltıcı ve yoğunluk arttırıcı nitelikte olan planın kamu yararı niteliği taşımadığı belirtilerek “Öngörülen yapılaşma şartları çevre yapılaşma şartlarının üzerindedir. Bahse konu durum, aynı bölgede birbirinden farklı yerleşim alanlarının oluşmasına sebep olacağından, planlamanın eşitlik ilkesine aykırıdır” denildi.

Haberin tamamına bağlantıdan ulaşılabilir.