Atatürk Barajı'ndaki su rezervinin 2 yıl yetecek düzeyde olduğu bildirildi.
Güneydoğu Anadolu Projesi kapsamında inşa edilen ve gövde dolgu hacmi büyüklüğü bakımından ülkenin en büyük, dünyada ise 6'ncı sırada yer alan Atatürk Barajı'nda su kotu, geçen yıl Haziranda 538, 22 metre olarak ölçüldü.
Atatürk Barajı İşletme Başmühendisi Ahmet Balaman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, barajdaki su kotunun geçen Hazirana göre yaklaşık 2 metre düştüğünü söyledi.
Barajdaki su miktarının korkulacak düzeyde olmadığını ifade eden Balaman, şunları kaydetti:
"Atatürk Barajı'nda yaklaşık 45 milyar metreküp su var. Gerek sulama gerek içme suyu için herhangi bir sıkıntı görünmüyor. Her ne kadar kurak bir dönem görülse de rezervdeki suyumuz hiç yağmur yağmasa dahi aşağı yukarı 2 yıl yetecek miktardadır. Şu anda endişe edilecek bir durum görülmüyor."
Su kotunun geçmiş yıllarda 528 metre seviyesine kadar düştüğünü hatırlatan Balaban, barajdaki su miktarı 526 kotuna inmediği sürece endişe edilecek bir durumun olmadığı belirtti.
"Şanlıurfa çiftçisi şanslı"
Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Ali Rıza Öztürkmen ise bölgenin, geçmiş yıllara oranla az yağış aldığını hatırlattı.
Yağışın bölgeye tarımın ihtiyaç duyduğu dönemde düştüğü aktaran Öztürkmen, "Bu sayede çiftçimiz fazla zarar görmedi ama yağış miktarı geçmiş dönemlere göre az oldu. Yaklaşık 210 bin hektar araziye su veren Atatürk Barajı sayesinde sulama yapan çiftçilerimiz diğer bölgedeki çiftçilere göre daha şanslı" ifadelerini kullandı.