'Arkeolojik Peyzajlar' Temalı Erasmus Atölyesi



Arkeoloji, koruma, mimarlık, peyzaj mimarlığı, inşaat mühendisliği, kentsel tasarım, mimari restorasyon, sosyoloji, ekonomi gibi arkeolojik peyzajın korunması, tasarımı ve kullanımıyla ilgili tüm disiplinlerden öğrencilere açık olan eğitim programını tamamlayanlar 4 AKTS kredisi elde edecek.

Ücretsiz kayıt yapılabilen programa, ERASMUS Üniversite Beyannamesi (EÜB) bulunan yüksek öğrenim kurumlarından katılacak öğrenciler ERASMUS YP bütçesinden kısmi yol ve harcırah desteği alabilecek. Öngörülen öğrenci sayısı 60, programı yürütecek öğretim üyesi sayısı ise 15 olarak belirlendi.

Etkinliğin ilk haftasının sabah oturumlarında farklı alanların uzmanlarının yapacağı çerçeve sunuşlar, öğleden sonra arazide gerçekleşecek belgeleme ve çözümleme çalışmalarını yönlendirecek. İlk haftanın ürünlerinin bölgedeki diğer arkeolojik alanlara yapılacak teknik gezilerin de ışığında özetlenmesi ve tartışılması, ikinci haftada paralel olarak yürütülecek stüdyo çalışmasının altyapısını oluşturacak. Proje ürünleri, etkinlik döneminde gerçekleşecek panel sunumlarının ardından, uzmanlar ve yerel yöneticilerden eğitimciler ve yöre halkına uzanan geniş bir yelpaze ile çeşitli yayın ortam ve formatlarında paylaşılacak.

Ev sahibi ve koordinatörü İYTE olan projenin başvuru ortakları arasında, Türkiye’den Erythrai kazı başkanlığını yürüten Ankara Üniversitesi, Avusturya’dan Technische Universitaet Wien, Belçika’dan Katholieke Universiteit Leuven ve Yunanistan’dan Selanik Aristoteles Üniversitesi yer alıyor. Avrupa Birliği’nin Hayatboyu Öğrenme Programı çerçevesinde desteklenen proje, İYTE himayesinde gerçekleşiyor.