AOÇ’ye Vakıflar Girecek

Fotoğraf: AA

Başkent’teki AKP’li Pursaklar Belediyesi, özellikle AKP döneminde parça parça yapılaşmaya açılan, en büyük darbeyi ise kaçak Cumhurbaşkanlığı sarayının inşa edilmesiyle alan Atatürk Orman Çiftliği’ne yönelik dikkati çeken bir karar aldı. AKP’li ilçe belediyesi, CHP’li Yenimahalle ilçesi sınırlarında yer alan Atatürk Orman Çiftliği’nde alan kiralayıp vakıf ve derneklerle iş birliği yapacak.

Pursaklar Belediye Meclisi’nin Eylül ayı oturumuna, CHP’li Yenimahalle ilçesinde yer alan Atatürk Orman Çiftliği ile ilgili bir teklif sunuldu. Teklifte, “Belediyemiz sosyal belediyecilik anlayışını daha üst seviyelere taşımak, vatandaşlarımıza sportif ve kültürel alanda daha aktif, verimli, güzel bir hizmet verebilmek amacıyla Ankara Atatürk Orman Çiftliği'nde belirtilen amaçlar doğrultusunda bir alan kiralayacak…” denildi.

Vakıflarla İş Birliği
Teklifin “vakıf ve derneklerle” ilgili hükümleri tartışma yarattı. BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre; teklifteki hüküm şöyle: “Ankara Atatürk Orman Çiftliğinden bedelli veya bedelsiz alan kiralanmasına, kurum, kuruluş, dernek, vakıf veya ticari işletmelerle ortak iş birliği protokolü imzalanmasına, ya da kurum, kuruluş, dernek vakıf veya ticari işletmelere kiraya verilmesine ayrıca başkanlık makamına yetki verilmesine oy çokluğu ile karar verildi”

CHP Grubu İtiraz Etti
CHP Grubu'nun "Ret" oyuna karşılık öneri AKP’li ve MHP’li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Pursaklar Belediye Meclisi’nin CHP’li üyesi Mehmet Aydın BirGün’e yaptığı açıklamada, “Atatürk Orman Çiftliği’nde kamuoyunun yakından tanıdığı bir dernek veya vakfa kıyak çekecekler. Biz böyle bir şey olmaz dedik, itiraz etti ve ‘Pursaklar nere AOÇ nere!’ dedik ancak itirazlarımız umursanmadı. Sportif faaliyet adı altında AOÇ’ye bilindik vakıf ve dernekler sokacaklar. Bu dernekler de herkesin malumu” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.