Antalya'da Faytonculuk 10 Haziran'da Sona Eriyor



Başkan Muhittin Böcek, seçildikten sonra ilk kez gazetecilerle bir araya geldi. Başkanlık toplantı salonundaki buluşmaya, büyükşehir iştirak şirketi Ulaşım AŞ'nin yöneticileri de katıldı. 'Ulaşım' temalı basın toplantısında Başkan Böcek, Antalya'nın 913 mahallesinde ve 19 ilçesinde kendilerini görevli gördüklerini söyledi.

Antalya'da kent merkezi ile Alanya ve Manavgat'ta yer alan faytonlara yönelik önemli bir karar aldıklarını belirten Böcek, "UKOME kararına göre 10 Haziran itibarıyla fayton faaliyetlerinin durdurulması ve trafikten men edilmesi kararı aldık. Asfalt üzerinde yaşamları aykırı şekilde kentimizde bulunuyordu. Fayton işiyle uğraşan 20 kardeşimiz var. 1 hafta önce genel sekreterimiz onlarla görüştü. Onları mağdur etmeyeceğimiz. Kendilerini belediyede istihdam edeceğiz, atlarını da belediye bünyesine alacağız. Atları hayvanat bahçesinde değerlendireceğiz. Faytoncularımızı ya da istedikleri bir yakınlarını işe alacağız. Ulaşım sektörü ile bu konuda hemfikir olduk" diye konuştu.

DHA'da yer alan habere göre; bir gazetecinin Avrupa'da faytonların var olduğunu hatırlatması üzerine Böcek, "Hava şartları bahsettiğiniz ülkeler ile bizim farklı. Temmuz ve ağustos aylarında sıcak nedeniyle biz duramazken onların sıcak asfaltta durması doğru değil" dedi.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Faytonculardan yasağa tepki
Antalya'da, faytoncuların faaliyetini yasaklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'e, Kaleiçi semtinde Saat Kulesi ve Kale Kapısı girişinde tramvay yolu üzerinde bekleme yapan faytoncular tepki gösterdi. "Muhittin Böcek kapıdan kovsa bacadan yine gelir bu işi yaparız" diyerek tepkilerini gösteren faytoncular, belediyede kendilerine vaat edilen işin ne olduğunu ise bilmediklerini söyledi.

Faytonculuk yapan Mahir İnaloğlu, yapacak tek işinin bu olduğunu belirterek, kötü, bakımsız bir atı olmadığını söyledi. Muhittin Böcek'in ilk işinin faytoncuları yasaklamak olduğunu savunan İnaloğlu, “Biz turistleri gezdiriyoruz. Bununla doğduk bununla ölürüz. Kapıdan kovsalar pencereden yine buraya geliriz. Arabalarımızı alsalar yeniden yapar yine geliriz" dedi.

Bir başka faytoncu Yaşar Uğurlu ise, kötü kokudan şikayetçi olanların tamamının köyden gelip sosyete olanlardan oluştuğunu öne sürdü. Faytoncuların buradan kalkmayacağını ve 8 kişilik ailenin geçimini faytonculukla sağladığını anlatan Uğurlu, "20 bin TL borcum var. Kim ödeyecek bunu? Belediye bizi işçi olarak alacak ama bana ne iş verecek" diye konuştu.