Dijital Mimarlık ve Uygulamaları Seul'de Tartışılacak



Dijital Mimarlık, günümüzde mimarlık okullarının, mimarların, bilgisayar programcıları ve araştırmacılarının, teknolojinin, kullanıcıların ve sosyal ortamın etkisiyle devamlı gelişmekte olan dinamik bir alan oluşturmakta. Dijital tasarım olanaklarıyla donanmış mimarlık büroları artık alternatif bürolar olmak yerine, dijital tasarım araçlarından yoksun bir mimarlık bürosunun olanaksızlığı vurgulamaktalar. Bütün bu değişimin yanı sıra başka alanlardaki teknolojik gelişmeler de mimari tasarım ve pratiklerinin bir parçası olmaya başladı.

Dijital mimarlığa referanssız bir mimarlık eğitimini düşünmenin bile zorlaştığı bu ortamda mimarlar, dijital sunum ve üretim olanaklarıyla yeni tasarım süreçleri ve kavramlarıyla karşı karşıya kalmak bir yana yeni çalışma ortamları ve iş bölüşmeleri de deneyimlemekteler. Bütün bu değişimler hem kurumsallaşmış disiplinlerin, hem de yeni türeyen alanların araştırmacılarına heyecanlı inceleme ve tartışma platformları oluşturmakta.

Geçmiş ve geleceğin aynı platformda birleştiği Seul kentinde 19 - 21 Eylül 2006 tarihleri arasında düzenlenecek olan konferansa, dijital mimarlık araştırmaları ve üretiminin geleceğini, bugüne ve geçmişe dair belirli bir anlayış çerçevesinden inceleyen yaratıcı ve orijinal bildiriler bekleniyor.

Katılım Şartları:
Yeni mimarlık formları, bilgisayar programlama ve dijital mimarlık konusunda araştırma yapan profesyonel mimarlar ya da akademisyenlerin katılımına açık olan konferansta bildiri sunmak isteyenlerin, en kısa zamanda 300 kelimelik bildiri özetlerini elektronik olarak teslim etmeleri gerekiyor. Konferans dili İngilizce ve her katılımcı bir tek bildiri sunma hakkına sahip.

Bildiri özetlerinin, gerçek makalede sunulacak olan düşünce ve projeler hakkında açık ve detaylı bilgi vermeleri gerekiyor. Seçilen bildiriler, hem konferansta sunulacak, hem de konferans sonrasında gerçekleşecek olan yayında yer alacak.