Alman Firmasından Gebze'ye Kağıt Baskı Fabrikası Yatırımı



Alman firması Schattdecor Dekoratif Kağıt Baskı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'nin 21 milyon avro yatırımla tamamladığı Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki yeni fabrikası, törenle hizmete açıldı.

Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikada düzenlenen açılış törenine, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Brita Wagener, Gebze Kaymakam Vekili Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Schattdecor üst yöneticisi Reiner Schulz, Schattdecor Genel Müdürü Anja Schatt, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan Vali Topaca, Avrupa Birliği müzakerelerinin devam ettiğini anımsatarak, AB üyesi, Avrupa ile bütünleşmiş Türkiye'nin hem Türkiye'nin hem de Avrupa'nın gücüne güç katacağını söyledi.

''Türkiye'nin AB girişimlerine Almanya'nın destek verdiğini biliyoruz'' diyen Topaca, bu süreç uzamadan işbirliğinin gerçekleşmesini dilediğini bildirdi. Topaca, ''Kadim dostumuz Almanya'dan daha fazla destek ve katkı bekliyoruz'' dedi.

Türkiye'de yatırım yapmanın yatırımcı açısından çok avantajlı olduğunu dile getiren Topaca, ''Özellikle Kocaeli, dünyanın en cazip yatırım bölgelerinden birisidir. Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin 82'si ilimizde faaliyet göstermektedir'' diye konuştu.

Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Brita Wagener de, 4 bin Alman şirketinin Türkiye'de üretim yaptığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

''Alman şirketleri için Türkiye'nin önemli bir yeri var. Türkiye, büyük pazara ve çalışkan insanları sahip. Schattdecor firması Türkiye'ye gelmekle sadece ekonomiye katkı yapmıyor, Türk-Alman dostluğuna da büyük katkı sağlıyor.''

Konuşmasını Türkçe yapan Schattdecor üst yöneticisi Reiner Schulz ise kendileri için özel bir gün olduğunu, 9 ülkede 13. fabrikalarını hizmete sokmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. ''Bu ülkede bize güvenen müşterilerimize müteşekkiriz'' diyen Schulz, tesiste 35 kişiye istihdam sağladıklarını kaydetti.

Schattdecor Genel Müdürü Anja Schatt ise 2009 yılında Türkiye'ye yatırım kararı aldıklarını, 11 ayda fabrikayı üretime hazır hale getirdiklerini ve 25 bin metrekarelik üretim tesisinde ilk dekor kağıdı üretimini ise 3,5 ay önce başlattıklarını kaydetti.