Çamlı Mahallesi Bucakalan Mevkisi'nde denizle buluşan Gelibolu Azmağı'nda taşkınlara karşı her yıl olduğu gibi bu yıl da DSİ tarafından bir ay önce çalışma başlatıldı. Sağanak yağmurun neden olduğu sel sularının Çamlı Mahallesi'nden boydan boya geçen azmağın taşmasına neden olmasının önüne geçmek için kepçelerle çalışma yürütüldü. Çalışmalar kapsamında genişliği 6-7 metre olan azmak, bazı yerlerde 25-30 metreye kadar genişletildi. Azmağın bazı bölümlerinden de kum çekilerek derinliği artrıldı. Genişletilen bölümlerdeki onlarca sığla, çam ve okaliptüs ağacı köklendi. Sökülen ağaçlar kesilip götürülürken, köklerinin ise tekrar gömülerek ortadan kaldırılmaya çalışıldığı belirtildi. Azmakta temizleme çalışması adı altında doğa ve ağaç katliamı yapıldığını ileri süren köylüler ve çevreciler, Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan'ı telefon yağmuruna tutup, durumu bildirdi.
Yetkilileri göreve davet edip, bir an önce bu yapılanın durdurulmasını isteyen Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, mahallede taşkın olmasını önlemek amacıyla azmak yatağının temizlenmesini anladıklarını belirtip, "Ancak, azmağın genişletilmesi ne anlama geliyor, bunu anlayamadık. Aklımıza çevrede bazı restoranlar ve yeni kiraya verilen yerle ilgili rant elde etmek amacı geliyor. Oradaki azmak ve çevresi özel koruma bölgesi. Bu nedenle orada hiçbir şey yapılamaz. Burada habitat, flora, fauna korunuyor. Çoğalmalar oluyor" dedi. Ersan, doğaya ve azmaktaki ağaçlara zarar veren sorumluların bir an önce bulunup, cezalandırılmasını istedi.
Öte yandan Muğla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri ise DSİ'ye sel baskınının önlenmesi için dere yatağının temizlenmesi iznini verdiklerini, ağaçların köklenmesinden ve azmağın genişletilmesinden bilgileri olmadığını belirtti. Yetkililer, bölgede inceleme yapacaklarını da kaydetti.