Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından 27 okul için yıkım kararı verildi. Ağır hasarlı okulların arasında TOKİ tarafından 2011 yılında yapılan TOKİ Fırat ilk ve ortaokulunun da olduğu ortaya çıktı.
Cumhuriyet’ten Kübra Köklü’nün haberine göre; Milli Eğitim Müdürlüğü, Elazığ merkezde deprem sonrasında 16 okulun, ilçede ise 11 okulun boşaltılacağını ve Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası ile Elazığ Öğretmen Evi hizmet binasının da yıkılacağını açıkladı.
27 okul ve 4 bin 600 bina hakkında yıkım kararının alınmasını değerlendiren TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Gökçe, “9 yıl önce TOKİ tarafından yapılan okul, 6.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasarlı hale geliyorsa büyük bir mühendislik sorunu vardır. TOKİ’nin bünyesinde yeterli sayıda kalifiye mühendis yok.” diye konuştu.
6.8’lik depremde çok sayıda binanın yıkılması ve ağır hasarlı olmasının ciddi bir yapı denetim ve mühendislik problemi olduğunu gösterdiğini belirten Gökçe, “Van depreminde yıkılan binaları da TOKİ yaptırmıştı. Bunlar yetmezmiş gibi gene depremde yıkılan binaları TOKİ yapacak.” dedi.
Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.