2. GYODER İAV Lisansüstü Gayrimenkul Tez Ödülleri Yarışması



Amaç
Özgün, bağımsız araştırmaya dayalı, bilimsel problemleri, verileri geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma, analiz etme ve yeni sentezlere ulaşma, işlenen konu itibariyle kamuoyunda ilgi uyandırma özelliği taşıyan, hızlı kentleşme ve kentlerin değişim sürecinde gayrimenkul/taşınmaz geliştirme, finansmanı, pazarlaması, hukuku, mekânsal analizler vb. gibi alanlarda bilgi üretimini teşvik etmek, bilime yenilik getirme, yeni bir bilimsel yöntem geliştirme, bilinen bir yöntemi yeni bir alana uygulama niteliklerinden en az birini yerine getirmiş ve ülkemizdeki üniversitelerde yüksek lisans ve doktora derecesi almış ve yayınlanmamış tezlerin; Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği ve İktisadi Araştırmalar Vakfı Yönetim Kurulları tarafından belirlenmiş ve ilan edilmiş jüri tarafından değerlendirilerek, ödüllendirilmesi ve ödül kazanan tezlerin basılı hale getirilerek iş dünyasına ulaştırılmasını sağlamaktır.

Reklam Goruntulenme Bolumu

Yarışmanın Kapsamı
Bu yarışmanın ilan edildiği yıl ve 2 (iki) yıl öncesine kadar, lisansüstü veya doktora tezi olarak Türkçe veya İngilizce yazılmış ve Türkiye’deki ilgili üniversite jürisi tarafından kabul edilerek, tez sahibine Lisansüstü veya Doktora diploması 1 Ocak 2021 – 31 Ocak 2024 tarihleri arasında verilmiş olan kişiler katılabilir. Yüksek Lisans ödülü kazanmış tez sahibi Doktora tezi için de aday olabilir. Ancak, ödül kazanmamış Yüksek Lisans ve Doktora tez sahiplerinin tekrar müracaatları kabul edilmez.

Bu yönerge kapsamında adayların üniversitelerin dört (4) yıllık lisans programından mezun olmaları;

Gayrimenkul Finansmanı, Gayrimenkulde Risk Yönetimi, Gayrimenkul Ekonomisi, Gayrimenkul Değerleme, Gayrimenkul Satışı ve Pazarlaması, Gayrimenkul Hukuku, Gayrimenkulün Vergilendirilmesi, Gayrimenkul Koruma ve Yönetimi Politikaları, Gayrimenkul Proje Geliştirme, Gayrimenkul ve İnşaat Muhasebesi, Mülk Yönetimi, Tesis Yönetimi, Mekânsal Analiz, Mimarlık ve Şehir Bölge Planlama, Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları (GYO), Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF), Gayrimenkul Kira Sertifikaları, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Kentsel Dönüşüm ve Yenileme, Kentsel ve Kırsal Arazi Yönetimi ve Politikaları, Sürdürülebilir ve Kurumsal Gayrimenkuller, Döngüsel Ekonomi, Sıfır Enerjili Binalar, Yeni Kentsel Tasarım Modelleri, Doğal Afetlerin ve Deprem Zararlarını Önleyici Uygulamalar, Gayrimenkul Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri, Proptech ve benzer konularda yüksek lisans veya doktora yapmış olması gerekir.

Yarışmanın Takvimi ve Süreler
Yarışma 2023 yılı Nisan ayı içinde ilan edilir. Yarışmaya başvuru süresi, 31 Ocak 2024 Salı günü saat 17.00’de sona erer. Bu tarihten sonra tez kabul edilmeyecektir. Değerlendirme sonuçları ve ödül tören tarihi yazılı/e-posta ile ödül kazanan kişilere 2024 yılı Mart ayı sonunda sözlü ve e-posta ile bildirilir. Ödül kazananlar GYODER ve İAV web sitelerinde ilan edilir.

Yarışma Jürisi ve Tezlerin Değerlendirme Usulü

Jüri Üyeleri
Prof. Dr. Ahmet İncekara, Prof. Dr. Ali Hepşen, Prof. Dr. Gürsel Öngören, Prof. Dr. Selin Gündeş, Prof. Dr. Işıl Erol, Doç. Dr. Yeşim Aliefendioğlu Tanrıvermiş, Doç. Dr. Serhat Başdoğan, Dr. Ahmet Büyükduman, Dr. İlhami Akkum, Dr. Levent Sümer, Dr. Murat Berberoğlu, Dr. Raife Y. Eyiler

Ödül Miktarı
Lisansüstü tezleri ve doktora tezleri aynı kategoride değerlendirilir. Toplamda en fazla 3 (üç) tez ödüle hak kazanabilir. Yarışma jürisi daha az sayıda tezi ödüllendirme hakkını saklı tutar.

Lisansüstü tezlerde dereceye giren eserlerin her birine 20.000 TL net nakit,

Doktora tezlerinde dereceye giren eserlerin her birine 30.000 TL net nakit ödülü ödenir.

Tez Değerlendirme Jürisi, uygun gördüğü durumda “Jüri Özel Ödülü” verebilir. Jüri Özel ödülü alan yarışmacıya/yarışmacılara nakit ödül verilmez ve tezi kitap olarak bastırılmaz. Ancak tezi iki kurumun da web sitesinde yer alır.