"Atık Yönetimi"nin Finansmanı'nda AB Çözümleri



Dünya Bölgeler ve Şehirler Geri Dönüşüm Derneği - ACRR yetkilileri, Recycling İstanbul Fuarı için İstanbul'a geliyor.

Avrupa merkezli Dünya Bölgeler ve Şehirler Geri Dönüşüm Derneği - ACRR yetkilileri, 22 - 25 Haziran 2006 tarihlerinde TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde ikinci kez kapılarını açacak olan Recycling İstanbul Fuarı için İstanbul'a geliyor. Avrupa'nın geri dönüşüm ve atık yönetimi liderleri düzenlenecek konferanslarda, Türk sanayicilere ve yerel yöneticilere, atık yönetimi projeleri için kaynak oluşturacak finansman modellerini anlatacaklar.

İFO Fuarcılık tarafından bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek olan Recycling İstanbul Fuarı, merkezi Brüksel'de bulunan Bölgeler ve Şehirler Geri Dönüşüm Derneği - ACRR'ın desteği ile başta AB olmak üzere dünyanın diğer gelişmiş ülkelerinde uygulanan atık yönetimi finansman çözümlerini Türkiye'ye taşıyor. AB ile üyelik müzakereleri sürecinde, Avrasya'nın geri dönüşüm üssü olarak konumlandırılan Türkiye, Recycling İstanbul Fuarı ile, Dünya Bölgeler ve Şehirler Geri Dönüşüm Derneği (Association of Cities and Regions for Recycling - ACRR)'nin katılımı ve Uluslararası Geri Dönüşüm Birliği'nin (Bureau of Recycling International - BIR) desteği ile düzenlenen konferanslara ev sahipliği yapacak.

Recycling İstanbul, Atık Yönetimi İçin Finansman Modellerini sunuyor…
Özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelerde, başta üretici firmalar ve yerel yönetimler olmak üzere geri dönüşüm ve atık yönetiminden sorumlu kurum ve kuruluşların, yükümlülüklerini mevzuata uygun biçimde yerine getirmelerini güçleştiren temel konulardan birisi olan yeterli finansman kaynağı sorunu, Recycling İstanbul 2006 kapsamındaki ACRR oturumlarında ele alınacak. Fuarın ev sahipliği yapacağı ACRR oturumlarında, dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi Türkiye'de de büyük öneme sahip olan ve AB'ne üyelik süreciyle birlikte önemi daha da artan Atık Yönetimi ile ilgili diğer konu başlıkları; "Ayırıcı Atık Toplama Modelleri" ve "Organik Atık Yönetimi" olacak.

BIR de gündemini Recycling İstanbul 2006'ya taşıyacak…
2005 yılında ilki gerçekleştirilen Recycling İstanbul Fuarı'na destek veren ve düzenlediği konferanslarda, dünya geri dönüşüm pazarı ve Türkiye'nin bu pazardaki yeri ile doğacak yeni pazarlar konusundaki işbirliği fırsatları masaya yatırılmıştı. BIR, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Recycling İstanbul 2006'ya da destek vererek, geri dönüşüm ve atık yönetimi ile ilgili gündemi yine fuara taşıyacak.

Fuar, 2006 yılında da Geri dönüşümün tek adresi olacak...
8000m2 kapalı alanda 204 yerli ve yabancı firmanın ürünlerini sergilediği, 27 ülkeden toplam 5000 profesyonel ziyaretçinin yoğun ilgiyle izlediği Recycling İstanbul'05, daha ilk yıldan alanında Avrasya coğrafyasının en etkin organizasyonu olacağını ortaya koydu. Ziyaretçileri arasında sanayici ve yan sanayiciler, sektör profesyonelleri, atıktan mamül ve yarı mamül üreten sektör temsilcileri ile mühendislerin çoğunlukta olduğu Recycling İstanbul, 2006 yılında da Türkiye'de geri dönüşümün tek adresi olacak.