"Sosyal ve İklimsel Bağlamda Sürdürülebilir ve Çoğaltılabilir Yerleşim" temalı yarışmada, katılımcılardan; sosyal ve iklimsel bağlamda sürdürülebilir ve çoğaltılabilir yerleşim çevresine yönelik fikir, proje, detay, teknoloji, tartışma, kısaca fiziksel çevreye çerçeve oluşturacak bir senaryo geliştirilmeleri isteniyor. Bu senaryolar ikinci aşamada uluslararası yarışma sunumuna esas olacak mimari projenin arka planını ve dayanağını oluşturacak.
Beyaz Rusya’nın Brest şehrinin konu edildiği çalışmada, şehrin sosyal, kültürel ve iklimsel özelliklerini düşünerek bir yaşam alanı geliştirecek olan öğrenciler, yarışmaya tek başlarına ya da en fazla 3 kişilik ekipler kurarak katılabilecekler. Katılımcılar, Brest şehrindeki yaşam alanı için fikir, proje, detay, teknoloji, tartışma kısaca fiziksel çevreye çerçeve olacak senaryoyu serbest bir ortamda, diledikleri formlarda sunabilecekler.
Jüri, öğretim üyeleri ve sektörün duayenlerinden oluşuyor
16. İzocam Öğrenci Yarışması’nın jüri üyeleri arasında ODTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Prof Dr. Celal Abdi Güzer, ODTÜ Makine Fakültesi öğretim üyesi Prof Dr. Mehmet Çalışkan, İTÜ Makine Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Kılıç, İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Y. Doç. Dr. Gülten Manioğlu, Günarda Enerji firmasından Y. Mimar Ali Erkan Şahmalı, Suyabatmaz-Demirel Mimarlık firmasından Y. Mimar Hakan Demirel ve Dilekçi Mimarlık firmasından Y. Mimar Durmuş Dilekçi bulunuyor.
Kazanan projeler Minsk'te dünyayla yarışacak
Senaryolar 7 Mart 2016 tarihine kadar yarışma sitesine yüklenerek teslim edilebilecek. Beğenilen senaryolar 14 Mart'ta açıklanacak ve yarışmada proje aşamasına geçilecek. İkinci aşamada öğrenciler yaşam alanının en temel öğesi olan konut ölçeğine inerek geliştirdikleri mimari projeleri 23 Nisan’da yapılacak jüri buluşmasında tüm detaylarıyla sunacaklar. Aynı günün sonunda dereceye giren projeler jüri tarafından duyurulacak. Kazanan ekipler para ödülünün yanı sıra 25-28 Mayıs tarihlerinde Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’de düzenlenecek uluslararası yarışmaya katılmaya hak kazanacak.
Yarışma sonunda dereceye giren birinci proje 8 bin TL, ikinci proje 6 bin TL ve üçüncü proje 4 bin TL ödül ve uluslararası finalde ülkemizi temsil etme hakkı kazanacak. Bunun yanı sıra yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım sertifikası, ikinci aşamaya geçmeye hak kazananlara ise başarı sertifikası ve küçük bir ödül verilecek.
Yarışma Takvimi
Senaryo teslimi: 7 Mart 2016
Beğenilen senaryoların duyurulması: 14 Mart 2016
Proje teslimi: 18 Nisan 2016
Projelerin jüriye sunulması: 23 Nisan 2016 (Yapı-Endüstri Merkezi-Fulya, İstanbul)
Ayrıntılı bilgi tıklayınız.
Reklam Goruntulenme Bolumu