Liman-İş Sendikası, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından 4 Ocak 2006'da ihalesine çıkılan İzmir Limanı özelleştirmesinin iptali istemiyle Danıştay'a başvurdu. Liman İş'in gerekçeleri arasında, 6 Ocak 2005'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Özelleştirme Yüksek Kurulu (ÖYK) kararında ''Özelleştirme işlemlerinin 12 ay içerisinde gerçekleştirilmesi'' gerekmesine karşın, İzmir Limanı'nın bu süre içinde özelleştirilmemiş olması gösterildi.
Sendikanın bir başka gerekçesini de özelleştirme uygulamaları açısından bağlayıcı olan Rekabet Kurulu'nun, 6 Mayıs 2005 tarihli, İzmir Limanı'nın ''iki ayrı teşebbüsün hizmet verebilmesine imkân tanıyacak şekilde ikiye ayrılarak özelleştirilmesi'' yönündeki kararının ÖİB tarafından dikkate alınmaması oluşturdu.
Özelleştirme sürecindeki usulsüzlükler ve yasaya aykırılıklar nedeniyle iptali istenen özelleştirme uygulamalarından bazıları şöyle:
Türk Telekom: Danıştay'ın son olarak şirketin satışının iptaline yönelik üç başvuruyu reddetmesine karşın, burada sonucu beklenen en önemli dava, Elektrik Mühendisleri Odası'nın (EMO), Türk Telekom'un Oger Telecom'a devrine ilişkin imtiyaz sözleşmesine Oger'in şerh koymasının iptali için yaptığı başvuru.
Elektrik dağıtımları: Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmekte olan elektrik dağıtımları özelleştirmesine yönelik tasarıya, dağıtım süresi sonunda Hazine mülkiyetindeki taşınmazların özel sektöre devredilmesine olanak tanıyacak bir hüküm eklendi. Dağıtım işi kamu hizmeti olduğu için anayasa ve yasalara göre süre sonunda taşınmazların kamuya iadesi gerekiyor.
BOTAŞ'ın kontrat devirleri: BOTAŞ'ın 2.8 milyar dolar kâr edeceği Rus Gazprom ile yaptığı kontratların sadece Gazprom'un izin verdiği, aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yakın kişilerin bulunduğu firmalara verilen ihale. İhale kararının altında o dönemde BOTAŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanvekili olmaması gereken Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Paşaoğlu olduğu için yargıya götürülüyor.
TİGEM Dalaman İşletmesi: Kültür ve Turizm Bakanlığı, bir bakanlar kurulu kararıyla, Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü'ne ait Dalaman İşletmesi'nin birinci sınıf tarım alanı olan 36 bin dönümlük arazisini turizme açmaya karar verdi. Bakanlığın, bölgeye Golf-Kent, yaşlılar evi gibi turistik tesisler yaptırmayı planlarken Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Gökhan Günaydın , yasalara aykırı karar nedeniyle yargıya gideceklerini bildirdi.