Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Schindler 2009 - 2010 Mimarlık Yarışması Başlıyor

Türkiye, "Schindler Mimarlık Yarışması"na bu yıl yine dahil oldu. İki yılda bir düzenlenen ve Avrupa’nın seçkin üniversitelerinin katıldığı yarışma, bu kez 1936 Berlin Olimpiyatları’na sahne olan "Olympiagelände" alanının dönüştürülmesini konu ediyor.

yapi.com.tr
Schindler 2009 - 2010 Mimarlık Yarışması Başlıyor

ürkiye, "Schindler Mimarlık Yarışması"na bu yıl yine dahil oldu. İki yılda bir düzenlenen ve Avrupa’nın seçkin üniversitelerinin katıldığı yarışma, bu kez 1936 Berlin Olimpiyatları’na sahne olan "Olympiagelände" alanının dönüştürülmesini konu ediyor.

"Schindler 2009 / 2010 Mimarlık Yarışması", herhangi bir Avrupa üniversitesinde, lisans düzeyinde son sınıfta okuyan veya master eğitimi alan tüm öğrencilere açık olarak düzenleniyor.

Avrupa’nın kalbinin attığı şehirlerden Berlin’in konu olduğu bu seneki yarışmada, gönderilecek tasarımlara mekanlık edecek olan "Olympiagelände" -veya Olimpik sahalar, geniş kapsamlı spor tesislerine, arenalara, stadyumlara ve tören alanlarına sahip bir alan. II. Dünya Savaşı’nın yıkıcı etkisinden neredeyse hiç etkilenmemiş olan Olimpik sahalari bugün hala spor müsabakaları için kullanılıyor. Olimpik sahada çok sayıda etkinlik alanı bulunuyor. Ancak batı kenarında orijinaline eklenen yeni tesislerin bağlantıları iyi yapılmamış durumda. Çok sayıda tesisin rasgele yerleştirildiği alanın ulaşımı da halk için yetersiz. Alana 1990 yılında inşa edilen Yeni Horst Korber Spor Merkezi ve otel ise, engellilere yönelik her türlü kolaylıktan halen yoksun konumda.

Tüm bu sorunları odağına alarak genç ve yaratıcı tasarımcıların “Herkes için Erişim” temasıyla gerçekleştirecekleri çözümleri bekleyen Schindler 2009 / 2010 Mimarlık Yarışması, bakımsız Olimpik alanlarının fonksiyonel ve erişimi kolay olan spor ve rekreasyon alanları olarak dönüştürülmesini hedefliyor. Bunu gerçekleştirmek için ise katılımcılardan, ikisi kent ölçeğinde, ikisi de proje ölçeğinde olmak üzere dört unsur isteniyor.

Söz konusu unsurlar şöyle sıralanıyor:

Kentsel ölçekte;
Yaklaşık 750-850 metrelik bir çevresel uzunluk içinde var olan ve yeni fonksiyonların yeniden organize edilmesi için bir master plan oluşturma.
Kent transit istasyonu ve araç park yerinden spor tesislerine ve 'Waldbühne' ye yeni ulaşım yolu düzenlemesi.

Proje ölçeğinde;
150 misafir için yeni bir spor ve kongre oteli tasarımı.
'Waldbühne' yi “herkes için erişim” kapsamında modern standartlara ulaştırmak.

Schindler Mimarlık Ödülü Hakkında:

Schindler, "Avrupa Engelliler Yılı"na katkıda bulunmak amacıyla ilk "Schindler Mimarlık Ödülü"nü 2003 yılında verdi. İlk yarışmanın olumlu yankılarının ardından Schindler, yarışmayı iki yılda bir yapılacak geleneksel bir yarışmaya çevirdi. Schindler, geleceğin mimarlarını, içinde iyi düşünülmüş mimari tasarım ve akıllıca düzenlenmiş asansör teknolojileri olan ve böylece kalan engelleri de aşmayı sağlayan daha iyi tasarlanmış bir dünya oluşturmaları için cesaretlendirmektedir.

2007 – 2008 Schindler Uluslararası Mimarlık Yarışması’nda Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), üniversite kategorisinde üçüncülük ödülüne layık görülmüştü. Proje başlığını “Space for All” olarak belirleyen ODTÜ Mimarlık Bölümü proje grubunun başında Prof. Güven Arif Sargın, Prof. Zeynep Mennan ve Araştıma Görevlisi İlhan Kural vardı. Proje lideri ise Ata Kurt’tu.

Daha detaylı bilgiye ulaşmak için lütfen tıklayınız.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/schindler-2009---2010-mimarlik-yarismasi-basliyor_73177.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!