Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yapı Dergisi 350. Sayısını Kutluyor...!

1973 yılından bu yana yayın yaşamını aralıksız sürdüren YAPI “Mimarlık, Tasarım, Kültür ve Sanat” Dergisi, 350. sayısını yayımlamanın gururunu yaşıyor ve YAPI’yı izleyerek, okuyarak, projeleri ve görüşlerini paylaşarak destek veren ve bu gururu yaşatan YAPI dostlarına teşekkür ediyor.

yapi.com.tr
Yapı Dergisi 350. Sayısını Kutluyor...!

1973 yılından bu yana yayın yaşamını aralıksız sürdüren YAPI “Mimarlık, Tasarım, Kültür ve Sanat” Dergisi, 350. sayısını yayımlamanın gururunu yaşıyor ve YAPI’yı izleyerek, okuyarak, projeleri ve görüşlerini paylaşarak destek veren ve bu gururu yaşatan YAPI dostlarına teşekkür ediyor. YAPI Dergisi Ocak sayısında YAPI dostlarının değerli görüşlerine yer veriyor ve son 50 sayıda yayımlanan projelerden ve haberlerden bir seçki sunuyor...

“YAPI’nın 350. Sayısı ve 2010’un Ardından...”

Doğan Hasol, derginin Ocak sayısındaki “YAPI’nın 350. Sayısı ve 2010’un Ardından...” başlıklı yazısında; “Mimarlık alanındaki bütün bu tutarsızlıkların, ülkenin, kültürel düzey yetersizliği kadar, benimsenmiş bir Mimarlık Politikası’nın yokluğundan kaynaklandığını düşünüyorum.” diyor.

MACRO-Roma Çağdaş Sanatlar Müzesi Ek Binası

YAPI Dergisi’nin Ocak sayısında Sarl Odile Decq ve Benoit Cornette Architectes’in tasarladığı Roma’daki MACRO-Çağdaş Sanatlar Müzesi Ek Binası projesine geniş yer veriliyor. Ek müze yapısı sokaktan çatıya kadar, kentsel mekâna ve hareketli sergi mekânlarına nüfuz ediyor. Kentin Çağdaş Sanat Müzesi olarak misyonu doğrultusunda Roma’nın kentsel dokusu ile bütünleşiyor.

MAXXI-Ulusal 21. Yüzyıl Sanatları Müzesi

Zaha Hadid Architects’in tasarladığı Roma’daki MAXXI-Ulusal 21. Yüzyıl Sanatları Müzesi, bir nesne olarak fark edilir bir yapıdan çok içine dalınacak bir “dünya” niteliğinde bir tür kentsel alan öneriyor. Proje, küratörler için yeni bir özgürlük alanı sağlarken, sanatseverler için, sanat yapıtı, çevre ve kendileri arasında yeni, özgürleştirilmiş bir diyalog deneyimi sunuyor.

Atatürk Kültür Merkezi ve Merinos Parkı

Cafer Bozkurt Mimarlık’ın tasarladığı Bursa’daki kentsel dönüşüm projesi üç ana başlıktan oluşuyor: 208.000 m2’lik yeşil alanıyla Merinos Parkı, eski Merinos Fabrikası binasına yeniden işlev kazandırılarak oluşturulan Merinos Kültür Merkezi, fabrika binası ve park ile bütünleşecek şekilde tasarlanan Atatürk Opera ve Konser Salonu...
               
Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi

Ankara Ticaret Odası Kongre Merkezi projesi, arsa formuna uyumlu bir şekilde kademelendirilmiştir. Önde tasarlanan plaza, yapının güney ve güney doğusunu çevreleyerek bir üst kottan binaya ayrı giriş olanağı sağlar. Merkez, A Tasarım Mimarlık-Ali Osman Öztürk tarafından tasarlanmış.

Ankara Arena Çokamaçlı Spor Salonu

Ankara Arena’da derinlik, katmanlaşma ve rengin en arka katmanda kullanılmasıyla elde edilen bir saydamlık vardır. Eliptik bir geometriye sahip binaya dışarıdan bakıldığında bakış açısına göre farklı derinlikler ve katmanlar hissedilecektir. Ankara Arena Çokamaçlı Spor Salonu’nun Proje Müellifi Yazgan Tasarım Mimarlık.

İstanbulSMD’den “S.O.S İstanbul”  “Küçüksu ve Çevresi Yeniden İşlevlendirme Sürecine Alternatif Çözümler” Öğrenci Fikir Projesi Yarışması

“S.O.S İstanbul Küçüksu ve Çevresi Yeniden İşlevlendirme Sürecine Alternatif Çözümler” Öğrenci Fikir Projesi Yarışması’nda ödül alan projeler YAPI Dergisi Ocak sayısında geniş bir biçimde yer alıyor.

Yaşanabilir Heykel

Lizbon’daki Olives Garden’da, Miguel Arruda’nın tasarladığı heykelle, konuklar, bir sanat yapıtını, sanatı mekân, mekânı ise “yaşanabilir heykel” kavramında deneyimleyebiliyorlar.

Kullanıcıyı Özgür Kılan Tasarım

Yasemin K. Enginöz’ün yaptığı söyleşide, tasarımcı Erwan Bouroullec: “Tasarımcı olarak özellikle kaçındığımız, kullanıcının bir ürünü görüp kendi yaşamıyla örtüşüp örtüşmediğini düşünmeden ‘Ben bunu istiyorum’ deyip onu doğrudan alması..” diyor.

Ayrıca;

Süs; Şengül Öymen Gür
Gaudí Efsanesi; Ümran Topçu
Bir Stüdyo Çalışması: Yenikapı Theodosius Limanı Buluntuları, Müze Tasarımı ve Mimar Olmak; Tülin Görgülü, Faruk Tuncer, Funda Kerestecioğlu, Selim Ökem, Senem K. Koca
2009 Dünya Astronomi Yılı’nda Yapılan Anadolu Üniversitesi Güneş Saati;
Şinasi Acar, T. Fikret Uçar
Takı, Beden, Mekân Yasemin K. Enginöz
“Contemporary Istanbul”; Gülseli İnal

YAPI Ocak sayısında...

Yapı Dergisi'ne abone olmak ya da dergiyi satın almak için tıklayınız

http://www.yapi.com.tr/haberler/yapi-dergisi-350-sayisini-kutluyor-_84869.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!