7 Tonluk Lahit Müzeye Taşındı
Tripolis'te Bin 900 Yıllık...
Kuruçeşme'de 'Osmanlı Hamamı' Bulundu
İncil'den Bir İsmin Yazıldığı...
İnşaat Temeli Kazısında Mezar...
2 Bin 200 Yıllık Lahit Mezar Bulundu
5 Bin Yıllık Kalede Fatih'in...
Tarih Öncesine Ait Mabet Bulundu
Mısır'da Kraliçe 'Khentkaus'un...
10 Bin 500 Yıllık Parmak İzi
Klasik Dönemin En Uzun Şiiri Bulundu
5 Bin Yıllık Duvar Resimleri Bulundu
Kazı Ekibini Bile Şaşırtan Keşif!
Tarihi Yarımadada Tarihe Kepçeli...
Vezneciler'de Lahit Kapakları Bulundu
İstanbul Üniversitesi ana kapısı önündeki Vezneciler Darülfünun alt geçidinin iyileştirme çalışmaları sırasında bulunan iki lahit kapağı İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne götürüldü. Konuyla ilgili açıklama yapan Arkeologlar Derneği’nden bir yetkili, “Önemli bir nekropol alanı, orada kazı yapılması gerekir” dedi.
DHA'nın haberine göre, taşeron bir firma tarafından yapılan çalışma sırasında asfaltın yaklaşık 1 buçuk metre altında bulunan lahit kapakları hasar gördü. Görevli bir arkeologun olmadığı kazılar sırasına bulunan lahit kapağı İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne bildirildi. Müze görevlilerinin yerinde incelemelerinin ardından lahit kapakları bulunduğu yerden uzun uğraşlar sonrası çıkartılarak bir kamyonun kasasına yüklendi. Kapaklar İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne götürüldü.
Konuyla ilgili Arkeologlar Derneği’nden bir yetkili, lahit kapaklarının bulunduğu yerin nekropol (mezarlık) alanı olduğunu, oradan birçok lahitin çıkmasının normal olduğunu belirterek, “Kazı yapılması gerekiyor. Bulunan lahitlerin İstanbul Arkeoloji Müzesi’ne götürüldüğünü biliyoruz. İnşaat işleri taşerona verildiği için taşeron firmalar tarihi eser çıkınca ihbarda bulunmuyor. Bunlar kültür mirası, o bölgede kazı yapılması lazım” diye konuştu |