Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Bir Ütopyayı Hayata Geçirmek: AGT

CEO'su Mehmet Semih Söylemez'in "üretmekten haz alan ve ürettiği nesneye dokunduğunda heyecan duyan insanların 'ben de orada olmak istiyorum' diyeceği bir üretim topluluğu kurmak" ütopyasıyla kurduklarını söylediği AGT'nin Antalya OSB'deki üretim alanları, kapılarını yapi.com.tr için açtı

Bir Ütopyayı Hayata Geçirmek: AGT

strong>MAKİNE PARKURU; KAPASİTE; YENİ YATIRIM

Üretim kapasiteniz nedir? Nasıl bir makine parkuru oluşturuldu bu üretim için? Bu anlamda yeni bir proje var mı?

Her bölümün üretim kapasiteleri farklı; boy kapakta haftalık 50.000 m2, profil tarafında haftalık 2 milyon metre, yine panel tarafında haftalık yaklaşık 100.000 adet panel üretim kapasitemiz var. Makine altyapımız sürekli değişiyor. Makine altyapısı için her yıl mutlaka en az 2 milyon Avro yatırım yapılıyor. En büyük hedefimiz, kendi MDF üretimi alanımıza sahip olmak. Bu, en az 2 yıllık ve minimum 100 milyon Avroluk bir proje.
 
Teknolojinin gelişme eğilimini dikkate alırsak, nereden nereye gelindi?

Şu an bizim bir haftada yaptığımız iş, geçmişte AGT’nin bir yıllık üretimine denk düşüyordu herhalde. Makinelerimiz hızlandı, kaplama teknolojileri ve tutkallar değişti. Şimdi tüm tutkallarımız poliüretan temelli; uygulamadan sonra hemen donan tutkallar.

OTOMASYON

Otomasyonun üretim süreçlerindeki önemi gittikçe daha da çok öne çıkıyor. AGT’nin üretim süreçlerindeki payı nedir?

AGT’de 2009 yılını otomasyon yılı olarak ilan etmiştim. Bu doğrultuda çok büyük bir proje başlattık. Arayışlarımız sonucu, farklı alanlar için Almanya’dan, İtalya’dan ve Türkiye’den farklı firmalarla çalışma yoluna gittik. Ama hepsinin yazılım ihtiyaçlarını kendimiz karşılayabilmek için kendi ekibimizi kurduk. Bir makinenin hareket etmesini, tutup bırakmasını sağlayan tüm programları kendi ekibimiz yazdı. O yönden çok şanslıyız; çünkü aksi taktirde esnekliğimizi kaybediyorduk.

En büyük handikaplardan biri de olası bir sorunda dışa bağımlı olmak herhalde…

Bütün firmaları en çok korkutan da bu. Çünkü küçük bir arıza, o hattın durması anlamına geliyor. En büyük korku da, “durursa nasıl çalıştıracağım?”. Bu nedenle kendi ekibimizi oluşturduk. Yazılımcılarım da burada, bakımcılarım da; en ufak bir sorunda müdahale ediyorlar. Gelecekte daha önemli projelerimiz de olacak; örneğin elle yapılan bütün paketleme işlerinde otomasyona geçeceğiz.

Ne zaman hayata geçirmeyi düşünüyorsunuz bu projeyi?

İnşallah bu yıl; şu an yazılımı hazırlanıyor. Prototip çalışmalar var. Robot teknolojilerini özellikle çok istedim. Kapı bölümünde kullanmak üzere yeni bir robot aldık; hat değiştirirken insan yerine robot kullanacağız. Şimdi paketleme için yeni robotlar düşünüyorum.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6
http://www.yapi.com.tr/haberler/bir-utopyayi-hayata-gecirmek-agt_102983.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın
Popüler Fabrika Gezileri

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!